– Dette er en enkeltsak hvor myndighetene ber om tilgang på informasjon. De spør ikke om noen generell greie, de spør om en enkeltsak, sier Gates i et intervju med Financial Times.

Teknologigiganten Apple nekter å godta et rettslig pålegg om å hjelpe FBI med å bryte seg inn på telefonen til Farook, som sammen med sin kone drepte 14 personer i San Bernardino i California i begynnelsen av desember. Paret ble selv drept i en skuddveksling med politiet.

Som å be om informasjon

– Det er ikke noe annerledes enn om noen skulle be telefonselskapet om informasjon eller om bankutskrifter. La oss si at banken knyttet et bånd rundt harddisken og sa «ikke tving meg til å klippe opp dette båndet, for da kommer du til å tvinge meg til å klippe det opp mange ganger», sier Gates.

Gates jobber fortsatt som teknologirådgiver for Microsoft, men har trukket seg ut av den daglige driften av selskapet.

Apple var i mange år Microsofts argeste konkurrent. Selskapene konkurrerer fortsatt på en rekke områder, men selskaper som Google og Facebook har også meldt seg inn i konkurransen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Planlegger støttedemonstrasjoner for Apple

 
Trump vil ha Apple-boikott