Størrelsen på lisensen blir i dag avgjort for ett år om gangen. Det skjer i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet. En arbeidsgruppe i Arbeiderpartiet foreslår å fryse NRK-lisensen for fire til seks år av gangen, skriver Dagbladet.

Ifølge arbeidsgruppens notat ønsker Ap dermed at NRK blir styrt etter samme modell som BBC i Storbritannia.

Ap-forslaget er ett av til sammen 22 punkter på en liste som skal legge føringer for partiets nye mediepolitikk.

Blant forslagene fra arbeidsgruppen finner man utvidet pengestøtte til norske medier, bemanningsstøtte til mediehus, skattlegging av internasjonale aktører som Netflix og Facebook, og gjennomføring av en årlig debatt om pressefrihet i Stortinget.

– Det er på tide at gamle virkemidler, som har vært en suksess tidligere, videreutvikles og moderniseres. Det er behov for nye virkemidler, for vi er bekymret for at det kan komme en tid hvor folk ikke er villig til å betale for journalistikk. Derfor ser vi nå på nye måter å gi pressestøtte på, sier Aps mediepolitiske talsmann Arild Grande. (©NTB)

Les også:

Widvey: Stavrum betaler heller ikke moms på journalistikken

Ap foreslår Facebook- og Google-skatt for å hjelpe mediene  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.