Tajik er fra Rogaland, men bor i Oslo og har vært valgt inn på Stortinget fra hovedstaden siden 2009.

Nå har nominasjonskomiteene begge steder fått til svar at hun ønsker å være med i nominasjonsprosessene.

– Jeg er takknemlig for å bli vurdert av begge fylker. Så må den demokratiske prosessen om hvem fylkene ønsker som sine representanter, gå sin gang, skriver Tajik i en SMS til NTB.

– Strålende forslag

I Oslo takket Tajik i helgen ja til gjenvalg, i likhet med partileder Jonas Gahr Støre, Marianne Marthinsen og Jan Bøhler. Oslo Ap har i dag seks representanter på Stortinget.

Også i Rogaland har Tajik takket ja til å være med i prosessen etter at hun ble foreslått til førsteplassen av Sandnes Arbeiderparti. Fra oljefylket har Ap i dag tre representanter innvalgt på Stortinget.

Øverst på listen som nominasjonskomiteen la fram i forrige uke, sto stortingsrepresentant Torstein Tvedt Solberg. Da var Tajik ikke med.

Tvedt Solberg heier på Tajik på sin Facebook-profil tirsdag kveld:

– Et strålende forslag. Dersom vi får Hadia hjem for å toppe laget vårt, er det en veldig god nyhet. Om partiet vil, gleder jeg meg til å drive valgkamp for en ny regjering med Hadia og resten av laget, skriver han.

Ønskes velkommen

Ap-nestlederen ønskes også velkommen som kandidat av nominasjonskomiteens leder Ragnhild Bjerkvik.

– Hadia er jo et godt navn som hører til i Rogaland, og det er et spennende innspill som kommer inn sammen med andre innspill fra lokallagene, sier hun til Stavanger Aftenblad.

Underveis i nominasjonsprosessen i Rogaland trakk Eirin Sund seg, etter det hun omtalte som «signaler» om at hun ikke lenger var ønsket på førsteplassen.

Etter at listen ble lagt fram, trakk også Cecilie Bjelland seg. Hun var foreslått på fjerdeplassen.

Parallelle løp

Nominasjonsmøtet i Oslo Ap er tirsdag 22. november, mens nominasjonsmøtet i Rogaland Ap er lørdag samme uke.

Begge listeforslagene er for tiden ute til høring i lokallagene, som kan komme med endringsforslag eller spille inn nye navn til nominasjonskomiteene.

I kraft av sin posisjon vil Tajik være selvskreven på sikker plass – uansett om hun ender opp på listen i Oslo eller i Rogaland. I Oslo vil førsteplassen trolig være forbeholdt partileder Støre.

Følg markedene med DN Investor

Hør: DNs podcast «Finansredaksjonen» går i dybden på boligmarkedet, der det kun er spekulantene som vinner. Når inntreffer boligmarkedets «Minsky moment»?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Er den fremdeles verdens beste bil?
Vi har kjørt andre generasjon Porsche Panamera.
01:29
Publisert:

Høstens navn
Møt Norges nye kulturtalenter.
04:06
Publisert: