Favoritt Hadia Tajik kan få konkurranse fra to andre vestlendinger som lanseres som kandidater til nestlederjobben i Arbeiderpartiet.

Tre stortingsrepresentanter fra Vestlandet nevnes nå som kandidater til å erstatte Helga Pedersen på landsmøtet til våren, skriver Aftenposten.

Møre og Romsdal Ap lanserer sin egen Else-May Botten (41) som Vestlandets kandidat til Ap-ledelsen, skriver Aftenposten.

En vestlending i Ap-ledelsen kan bidra til å bøte på partiets sviktende oppslutning i landsdelen, mener flere Ap-kilder avisen har snakket med.

Ingen vil svare ja eller nei

Foruten Hadia Tajik (31) nevnes også Jette F. Christensen (31), som er folkevalgt fra Hordaland, som mulig ny nestleder.

Tajik er rogalending, men hun regnes som en Oslo-kandidat når lederkabalen skal legges, ettersom hun er valgt inn på Stortinget fra hovedstaden.

I fjor slo Botten Tajik i kampen om en plass i Aps sentralstyre, blant annet fordi Tajik ble regnet som en Oslo-kandidat.

Ingen av de tre hovedpersonene i et mulig vestlandsoppgjør om nestledervervet vil svare ja eller nei på spørsmål om de er kandidater til ledervervet.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Derfor stiller Libe ikke til gjenvalg


  «Oslo-velgerne er hjernevasket»