Leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre beskriver situasjonen etter valget i fjor som lite attraktiv.

Det var da han satt og ventet på å flytte ut av departementet at han fikk lyst til å skrive en ny bok. Han kontaktet forlaget, som var svært positive, men kom liksom ikke i gang.

Så ville maler og rådgiver i Fellesforbundet Jonas Bals gjøre et intervju med en nylig avgått minister om sosialdemokratriet.

- Da jeg fikk oversendt det han skrev etter de samtalene slo det meg at det er jo dette jeg vil skrive om. Og jeg har en bok i bokhyllen som er en dialog, der dialogen gjør det spennende å lese. Jeg kontaktet forlaget, sier Støre.

- Boken ble til først og fremst fra mars til juni. Prosjektet fikk energi etter at Jonas kom inn i prosjektet, sier Støre, og legger til:

- Jeg er glad og stolt over å ha levert boken.

Boken handler ikke om valgnederlag eller tiden i regjering. Den  ser fremover, sier Støre, og beskriver store tanker om hva sosialdemokratiet må være fremover.

Det største av tre deler i boken "I bevegelse" er skrevet sammen med Jonas Bals som kommer fra rollen som rådgiver i Fellesforbundet, men er maler av yrke. Fremover skal han jobbe som Støres egne politiske rådgiver.

Støre skriver i innledningen om seg selv og hvordan han ble sosialdemokrat og medlem i Arbeiderpartiet.

- Jeg serat andre, med god grunn, opptatt av å formulere noe om meg, så da kan det være greit å si noe om seg selv også, sier han,

Han skriver om da han som byråkrat ved Statsministerens kontor ble oppfordret til å tenke gjennom om han ikke burde være medlem av partiet.

Del to av boken er samtalen med Jonas Bals gjennom elleve kapitler delt inn i fagområder som velferdsstat, folkehelse, klima og kunnskap. Boksen siste del er et essay om 22. juli som han har kalt "Tidsskillet".

Les også:
Etiopisk professor får Yara-prisen
 

 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.