Støre sa i talen i Folkets Hus at 5.000 skal tas imot i år og like mange i 2016.

– Vi ser en region der millioner er på flukt. Verden har ikke sett noe verre siden andre verdenskrig. De landene som kan gi et ekstra bidrag, må gjøre det, sa partilederen.

– Vi skal svare på appellen og styrke den humanitære hjelpen til de katastroferammede i Syria, Irak og nabolandene. Da må vi hjelpe de som er i nød, der krisen er, vise solidaritet og medmenneskelighet, sa Støre.

Dermed ligger det an til et klart politisk flertall for at Norge skal ta imot 10.000 syriske kvoteflyktninger de neste årene.

Venstre vedtok på landsmøtet forrige helg at Norge skal ta imot det samme antallet syriske flyktninger i år og neste år, mens KrFs ungdomsparti KrFU vil ta til orde for at moderpartiet gjør det samme på partiets kommende landsmøte. SV fremmet det samme forslaget i Stortinget onsdag.

Sentralstyret i Arbeiderpartiet har påpekt at forslagene om å dramatisk øke antallet syriske kvoteflyktninger bør vurderes opp mot konsekvenser for antallet asylankomster og den økonomiske politikken.

Sentralstyrets egen overslagsberegning har vist at 10.000 kvoteflyktninger vil få en prislapp på om lag 7 milliarder kroner, inkludert integreringsutgifter. (©NTB)

Alstadheim Episode 4: Jonas Gahr Støre
Landsmøtesesongen er i gang, og DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim intervjuer partilederne. I stolen denne gangen er Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre.
16:20
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.