Et klart flertall i en ny undersøkelse sier nei til eiendomsskatt i Oslo. Likevel foretrekkes Arbeiderpartiets Raymond Johansen framfor Høyres Stian Berger Røsland som byrådsleder.

Den tidligere Ap-sekretæren fortrekkes av 41,6 prosent av de spurte i undersøkelsen som Sentio Research har utført for Klassekampen. Sittende byrådsleder Stian Berger Røsland støttes av 34,6 prosent, mens snaut 24 prosent ikke ønsker noen av dem.

Av de 800 som er spurt i undersøkelsen, sier 52,1 prosent nei til å innføre eiendomsskatt i Oslo, noe Ap går til valg på. 30 prosent støtter eiendomsskatt, mens 17,8 prosent svarer «vet ikke».

Høyresiden har styrt hovedstaden i 18 år. Miljøpartiet De Grønne har vært på vippen i enkeltmålinger den siste tiden.

– Jeg tror ikke MDG vil kunne være del av det parlamentariske grunnlaget for et borgerlig byråd. Partiet hører til på venstresiden, sier Røsland til Klassekampen.

 

Les også: Kjørte ulovlig for Bring

Test: Verdens nest beste bilde

Politirazzia hos rå melkebonde

Vil ha Deichmanske bibliotek som regjeringskvartal(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.