Tidligere ordfører, byråd og statsråd Anne-Grete Strøm-Erichsen har takket nei til å stå på Arbeiderpartiets liste til kommunevalget i 2015.

Forslaget om at den tidligere statsråden skulle stå på Aps liste i Bergen høsten 2015 hadde støtte både fra den yngre og den eldre garde i partiets lokallag, men Strøm-Erichsen har takket nei, skriver Bergensavisen.

Hun sier til avisen at hun er ydmyk og takknemlig for den støtten hun har fått, men at hun mener yngre folk bør overta i Bergen. Hun har vært heltidspolitiker for Ap i 18 år og ønsker å gjøre noe annet.

– Jeg er ikke for gammel, eller avleggs, men jeg ønsker å gjøre noe annet, og det er en tid for alt, sier hun til avisen.

Hun utelukker ikke at hun kan stille til valg ved en senere anledning og understreker at hun ikke sier farvel til Arbeiderpartiet.

Strøm-Erichsen har vært både helseminister og forsvarsminister og gikk av som statsråd etter at regjeringen tapte stortingsvalget i fjor høst.

I februar i år ble det klart at hun blir rådgiver og partner i det nordiske rådgivningsselskapet Rud Pedersen.

Les også:
Ap sier nei til tak på pressestøtte
Hagen forlanger nasjonalt tiggeforbud  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.