AP-leder Jonas Gahr Støre skal bytte ut topplistene i Arbeiderpartiet, skriver VG tirsdag.

På et ekstraordinært gruppemøte i partiet tirsdag morgen skal Støre ha lagt frem forslaget han har laget sammen med valgkomiteen, ifølge avisen.

Tidligere statsråd Rigmor Aasrud og Oslo-representant Anette Trettebergstuen skal bytte komiteer. Aasrud skal fra nå av sitte i Arbeids- og sosialkomiteen og Trettebergstuen i Familie- og kulturkomiteen.

– Jeg ba om at vi skulle bruke noen av de unge jentene. Jeg føler meg ikke degradert. Det var et veldig bevisst valg at vi skulle la noen av de unge jentene få muligheten til å være fraksjonsledere, sier Aasrud til VG.

Ifølge avisen flyttes Eirik Sivertsen til, og blir leder av, Aps fraksjon i Transportkomiteen. Sivertsen har denne våren utmerket seg i asyldebatten.

Eirin Sund blir dermed flyttet ut av Transportkomiteen og går inn i Kommunalkomiteen.

Fra Kommunalkomiteen flyttes Ingvild Kjerkhol til Helse- og omsorgskomiteen.

Karianne Tung flyttes fra Helse- og omsorgskomiteen til Transportkomiteen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Hellas tynger nok en dag rente- og valutamarkedet

Oslo Børs åpner ny markedsplass

- Kan se oppbemanning kort tid etter at nedbemanningen er ferdig

Se DNTV: Slik får du mer makt

Slik får du mer makt
Her er foredragsholderne på «Maktens ord» sine viktigste kommunikasjonsråd.
03:25
Publisert: