Arbeidsledigheten i Norge falt med 700 personer i juni, ifølge sesongjusterte tall fra Nav publisert fredag.

- Utviklingen i arbeidsledigheten de siste månedene har vært mer positiv enn vi forventet. At antallet helt ledige minker skyldes i hovedsak at flere startet i arbeidsmarkedstiltak, men vi ser også at antallet nye arbeidssøkere har gått litt ned de siste månedene, sier Nav-sjef Sigrun Vågeng.

Nå er 81.000 personer helt arbeidsledige, noe som tilsvarer 2,8 prosent av arbeidsstyrken. Disse tallene er ikke sesongjusterte.

På forhånd var det ventet en ledighetsrate på 3,0 prosent.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak var på 96.800 personer, tilsvarende 3,5 prosent av arbeidsstyrken.

Det er 8.700 flere enn for et år siden. Da var bruttoledigheten var på 3,2 prosent av arbeidsstyrken.

Stabilt i alle yrkesgrupper

Ledigheten er uendret for yrkesgruppene ingeniør- og ikt-fag, i tillegg til industriarbeid. Dette er yrkesgrupper som i lang tid har opplevd økt ledighet.

Ifølge Nav har alle yrkesgrupper hatt en relativt stabil ledighet i juni, justert for sesongvariasjoner.

Telemark og Nord-Trøndelag har hatt størst prosentvis nedgang i ledigheten i juni, justert for normale sesongvariasjoner. Rogaland og Østfold er fylkene med størst oppgang i ledigheten i juni, opplyser Nav.

Fortsatt regionale forskjeller

De fylkesvise forskjellene i ledighetsutviklingen fortsetter, opplyser Nav.

Nord-Trøndelag og Sogn og Fjordane har hatt størst nedgang i ledigheten det siste året, med henholdsvis 16 og 13 prosent.

I 13 av 19 fylker er ledigheten lavere nå enn for ett år siden. I Rogaland har antallet helt ledige økt med 40 prosent sammenlignet med juni i fjor. I Møre og Romsdal og Hordaland har ledigheten økt med henholdsvis 26 og 25 prosent i Møre og Romsdal og Hordaland.

Ledigheten er nå høyest i Rogaland, der 4,3 prosent av arbeidsstyrken er arbeidsledige.

Ledigheten er derimot lavest i Sogn og Fjordane og Oppland, med henholdsvis 1,6 og 1,8 prosent av arbeidsstyrken

Les mer på DN.no:

Get Inspired-gründer Silje Landevåg (31) nyter godt av at nordmenn handler stadig mer fra sportsbutikker på nett: I år vil hun omsette for 115 millioner  

John Fredriksens Seadrill vurder å flytte hovedkvarteret fra London etter brexit: - Byen er dyr og vi har alternativer  

Rema-sjef Ole Robert Reitan sier Rema ­taper én milliard kroner årlig på at de får dårligere betingelser enn Norgesgruppen: – Vi blir angrepet fra alle kanter dnPlus (DN+)

Her er mastergradene som gir jobb. Og det er en overraskende gruppe som er på lønnstoppen: De sikre mastergradene dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Offshore-lønninger og Statoil-kritikk. Konkurransedirektørens bank-bekymring. Og om sannsynligheten for et nytt rentekutt.

Brexit-spesial:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.