Antall nye søkere til arbeidsledighetstrygd var på 255.000 i uken som ble avsluttet 18. juli, viser de ukentlige jobbtallene fra amerikanske myndigheter torsdag.

- Dette er nok et tall som bekrefter den gode utviklingen i USA, sier analytiker Ole André Kjennerud i DNB Markets.

Bedret arbeidsmarked

Dette er det laveste registrerte antallet siden november 1973, opplyser arbeidsdepartementet i en melding. 

- Ledighetsraten er lav og sysselsettingen er god. Vi har sett at disse tallene har ligget på gode nivåer i en lang periode, og trenden med  et styrket amerikansk arbeidsmarked fortsetter, sier han.

Det var ventet at forrige ukes tall ville vise en nedgang til 278.000 nye søknader fra 281.000 uken før, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Det var 47 analytikere som deltok i Bloombergs estimatundersøkelse. Ingen av analytikerne trodde på under 260.000 søknader.

Store variasjoner

De ukentlige jobbtallene varierer enkelte ganger kraftig og juli er en måned der tallene tradisjonelt har variert mye. Mange markedsaktører ser gjerne på gjennomsnittet i utviklingen de fire siste ukene for å få en bedre indikasjon på hvordan ledigheten utvikler seg.

- Vi skal være varsomme med å overtolke store variasjoner, ettersom disse tallene gjerne varierer nokså mye, særlig i sommermånedene, istemmer Kjennerud.

Det løpende snittet for de fire siste ukene falt med 4000 personer til 278.500 personer.

Antall personer som fortsetter å motta ledighetstrygd var på 2,207 mot 2,216 uken før. Det var ventet 2,233 millioner.

- Dette tallet støtter opp under tanken om en renteøkning i september. Det er den forventningen vi har som tidspunkt for renteøkningen, og det ser det ut til at flere og flere venter det samme. Dette er riktignok ett av mange tall som den amerikanske sentralbanken følger, og det er dermed for tidlig å trekke konklusjoner, sier han.

Les også: Her er bankenes beste renter etter siste kutt

- Dette er nødt til å bekymre markedet  

Asia i dag: Kina truer Japans økonomi

DNs bilanmelder: «Hvis du er villig til å ofre prestisjen,  fremstår dette som et godt kjøp. Selv om det er en Kia til 700.000»

Her er en premium-suv uten premium prislapp
Storsuv-en Kia Sportage gir deg faktisk mye bil for pengene.
01:56
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.