Torstein Tvedt Solberg (Ap) mener regjeringen har ført en passiv politikk som har ført til at rekordmange unge er uten arbeid eller utdanning, skriver Aftenposten. Han har en rekke tiltak han mener kan bidra til å få unge i arbeid, og han begynner med Nav.

– Det aller viktigste er å få unge raskt i jobb. Derfor vil vi ha et Nav Ung som har som mål å snu unge i døra, sier Tvedt.

Arv fra de rødgrønne

2.000 nye tiltaksplasser, mer fleksible dagpengeregler, økte tilskudd til lærlingplasser og flere offentlige lærlingplasser og flere fagskole- og studieplasser er blant tiltakene på listen.

Mens Solberg mener problemene er blitt mer kompliserte og har akselerert under dagens regjering, mener Høyres Stefan Heggelund at de arvet den høye ungdomsledigheten fra de rødgrønne.

– En slik utvikling snur man ikke over natten, men vi har gjennomført en rekke tiltak vi allerede ser effekten av. Flere av forslagene fra Ap er vi allerede i gang med, eller har gjennomført. Deres liste er dessverre for lite, for sent, mener han.

Les også: Kraftig fall for unge som er i jobb


13 år i den russiske skole dnPlus (DN+)

 

 

Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert:

 

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.