En ansatt hos en av leverandørene til gründersuksessen Adams Matkasse prøvde tidligere i år å selge deler av matleverandørens kundelister.

«Nærmere bestemt har en ansatt hos en av Adams' leverandører antagelig tatt med seg opplysninger tilknyttet Adams forretningsvirksomhet», opplyser advokat Ketil Sellæg Ramberg i advokatfirmaet Steenstrup Stordrange i en epost til Datatilsynet i starten av september. Dette var like etter at selskapet oppdaget saken.

Leverandøren holder til i Sverige.

Tilbudte deler av kundelisten

Dette ble oppdaget da en av konkurrentene til Adams Matkasse tok kontakt, og fortalte at den ansatte hos leverandøren hadde tilbudt dem å kjøpe en del av kundelistene til selskapet. Konkurrenten fikk overlevert noen linjer fra et Excel-ark tilknyttet 14 kunder hvor opplysningene om Adams Matkasse-kunder fremkom.

Dagens Næringsliv har ikke fått opplyst hvor stort pengekravet var.

I eposten til Datatilsynet skriver Ramberg at de ikke vet om hele eller kun deler av kundelisten ble tatt.

Varslet tilsynet

Saken er politianmeldt i Sverige, og den ansatte som tok med seg materialet er identifisert. Svensk politi har tatt beslag i hans pc.

Datatilsynet er varslet fordi kundeinformasjon har kommet på avveier.

– Saken ble rutinemessig meldt til Datatilsynet, i tråd med personopplysningsloven og våre interne rutiner for behandling av personopplysninger. Ingen ytterligere omstendigheter har skjedd siden avviket ble meldt Datatilsynet, skriver Ramberg i en epost til DN.

Adams Matkasse ble etablert i 2013 av Adam Bjerck, Mats Wickmann, Harald Aalvik og Lasse Carlsen Smedsvig. Selskapet omsatte for 330 millioner kroner i 2016, og har i dag 74 ansatte og rundt 25.000 aktive kunder.(Vilkår)

Tjøme er en magnet på finanseliten. Det ble det bråk av
I sommer er forholdet mellom en arkitekt og kommunens byggesaksbehandlere blitt gransket.
01:31
Publisert: