Kvinnens tidligere advokat og sykepleieren som drev sykehjemmet hun bodde på, er blant de tiltalte, opplyser Økokrim. Den tidligere advokaten har ifølge tiltalen underslått 7,4 millioner kroner fra kvinnen som var hans klient.

– Det er svært en alvorlig tiltale. Det er snakk om store beløp, fornærmede var i en sårbar situasjon, sier statsadvokat og påtaleansvarlig Anne Allum til NTB.

Dette er ikke første gang den formuende kvinnen blir bedratt. I 2015 pågikk en rettsak da naboen hennes skal ha bedratt henne for 18 millioner kroner over en periode på to år.

Samarbeidet

Allum påpeker at saken også er alvorlig fordi påtalemyndigheten mener de tiltalte har brutt med den særlige tilliten som følger med stillingen de hadde som advokat og sykepleier.

Advokaten skal ha utferdiget flere gavebrev på vegne av fornærmede til den tidligere sykepleieren og seg selv. Deretter skal han ha overført til sammen 5,4 millioner kroner til sykepleieren og 2 millioner kroner til seg selv. Dette ble gjort selv om fornærmede, på grunn av svekket helse ikke forsto betydningen av gavebrevene, og var svært lett å lede.

Sykepleieren er tiltalt for å ha medvirket til underslag av 5,4 millioner og for å ha brukt kvinnens bankkort til å kjøpe varer til seg selv.

– Det er en alvorlig tiltale, fordi det er snakk om store beløp, fornærmede var i en sårbar situasjon og fordi vi mener at de tiltalte har brutt med den særlige tilliten som følger med stillingen de hadde som advokat og sykepleier, sier statsadvokat og påtaleansvarlig Anne Allum.

En tredje person

En tredje person, en mann i 60-årene, er i tillegg tiltalt for grovt bedrageri ovenfor den samme kvinnen. Mannen har fått utbetalt til sammen cirka 1,9 millioner kroner fra fornærmede.

Strafferammen for grove underslag og grove bedragerier er seks års fengsel.

Straffesaken startet da Enheten for finansiell etterretning (EFE) ved Økokrim mottok rapporter om mistenkelige transaksjoner fra flere rapporteringspliktige.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.