Den tidligere Rosenborg-profilen og næringslivstoppen Karl-Petter Løken (55) er ansatt som generalsekretær i Norges Fotballforbund etter Pål Bjerketvedt.

Det opplyser forbundet i en pressemelding.

Løken kommer fra jobben som investeringsdirektør i Kjell Inge Røkkes fornybarsatsing Aker Horizons. Som fotballspiller spilte han 36 landskamper, og han var en sentral del av Rosenborgs suksesslag på 1990-tallet.

– Med Karl-Petter Løken får vi en generalsekretær med særdeles solid erfaring som både fotballmann og leder. Vi er meget glade for at Karl-Petter blir vår neste generalsekretær, og at han ved dette tar steget tilbake i fotballmanesjen for fullt. Vi har hatt en bred og grundig rekrutteringsprosess, og er helt trygge på at vi har gjort et godt valg her, sier fotballpresident Lise Klaveness.

Aker Horizons er et investeringsselskap som investerer i og utvikler selskaper innen fornybar energi. Selskapet ledes av Kristian Røkke, Kjell Inge Røkkes sønn.

I likhet med flere grønne aksjer, har Aker Horizons hatt et tøft første halvår på Børsen. Siden nyttår har aksjen falt nær 50 prosent.

I slutten av mars kunngjorde Aker Horizons en storstilt reorganisering mellom flere av selskapene, der blant annet Aker Clean Hydrogen og Aker Offshore Wind slås sammen med Aker Horiszons. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.