Kinesiske Alibaba opplyser tirsdag at de vil opprette 5000 nye jobber til sin skytjeneste-divisjon fra og med nå og frem til utgangen av året. Det skriver CNN Business.

Årsaken er at koronakrisen har stimulert en kraftig økning i etterspørselen for streaming, videokonferanser og datalagring.

De nye jobbene vil være på områder som inkluderer nettverk, databaser, servere, chips og kunstig intelligens, kunngjør it-kjempen.

Alibaba er det største tilbyderen av såkalte skytjenester i Asia og den tredje største tilbyderen globalt, ifølge Gartner.

– Den digitale transformasjonsreisen for kinesiske virksomheter i Kina har akselerert kraftig det siste året. Det som nå har tatt ett år, trodde man tidligere ville ta tre til fem år, sier Jeff Zhang, som er president i Alibaba Cloud Intelligence, i en uttalelse.

Tjener fett på at folk har hjemmekontor

Jobbannonseringen kommer etter at Alibaba i april kunngjorde at de vil bruke 200 milliarder yuan (28 milliarder dollar) de neste tre årene på å bygge flere datasentre. Inntektene fra skytjenestene til teknologiganten steg til 40 milliarder yuan (5,7 milliarder dollar) i regnskapsåret 2020, en økning på 62 prosent det siste året.

Også Amazon, Microsoft og Google-eier Alphabet har tjent gode penger på skytjenester som følge av koronakrisen. Etterspørselen etter skytjenester har økt kraftig globalt ettersom svært mange har måttet jobbe fra hjemmekontor og fulgt undervisningstjenester på digitale plattformer når de har vært i lockdown.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.