– TGIF (Thank god it's Friday) har tradisjonelt sett gitt oss et møtepunkt der vi har kommet sammen, delt fremgang og stilt spørsmål, men det fungerer ikke lenger i sin opprinnelige form, lød beskjeden fra toppsjefen i Google, Sundar Pichai, til sine ansatte denne fredagen.

Det melder CNBC.

Helt siden oppstarten har selskapet profilert seg på sine uformelle fredagsmøter og gjort det til et av sine kjennetegn. Da Google-grunnleggerne Larry Page og Sergey Brin begynte med TGIF-møtene i 1999, fikk alle ansatte plass i samme møterom – 20 år senere mener Pinchai at møtene har utspilt sin rolle.

Helt borte blir de likevel ikke, men nå skal Google heller holde det til én fredag i måneden.

Ifølge Pichai er det to hovedårsaker til at møtene nå legges om:

  • Det ene er at samtaler på møtene er blitt lekket til pressen.
  • Det andre er at folk har sluttet å møte opp. Ifølge Pinchai har deltagelsen gått fra 80 prosent for noen år tilbake, til 25 prosent oppmøte senere tid.

Selv grunnleggerne Page og Brin sluttet å dukke opp på møtene fra og med april i år.

Havnet på Breitbart

De siste månedene har den amerikanske pressen fått nyss i alt fra ansattes bekymring rundt rutiner for seksuell trakassering, til samarbeid med Pentagon og kontrakter med Kina. Dette har vist en stadig økende spenning mellom ansatte og ledelsen flere steder i selskapet.

Pichai går ikke selv ut og viser til noen spesifikke lekkasjer, men nettstedet The Verge trekker frem en film av ansattes reaksjoner på fredagsmøtet rett etter at president Donald Trump ble valgt i 2016, som en av de mer kontroversielle. Filmen ble delt på det svært høyrevridde nettstedet Breitbart.

– De fleste som er her, er nok ganske skuffede og lei seg. Personlig synes jeg dette valget er dypt fornærmende, og det vet jeg at mange av dere også gjør, sier medgrunnlegger Sergey Brin til sine ansatte i videoen.

I kjølvannet av dette måtte selskapet ut og presisere at møtene er et forum for å uttrykke sine egne tanker fritt, men at de ikke gir uttrykk for selskapets holdninger, og ikke påvirker hvordan Google opererer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.