Microsoft-gründer Bill Gates har mistet sin posisjon som verdens rikeste, skriver Forbes onsdag. Amerikaneren har mistet posisjonen til Amancio Ortega, som har tatt ledelsen med 200 millioner dollar. 

Ortega er den største aksjonæren og grunnleggeren av Inditex, moderselskapet som blant annet eier det kjente klesmerket Zara.

81 år gamle Ortega er verdt totalt 85 milliarder dollar, ifølge Forbes. Nettoverdien hans har vokst 1,2 milliarder dollar i den siste måneden, men han har også klatret opp på listen ettersom formuene til Gates og Amazon-gründer Jeff Bezos har minsket. Begge de to har hatt tittelen som verdens rikeste denne sommeren. 

Ortega har vært verdens rikeste mann tre ganger tidligere, men i alle tilfellene har han mistet posisjonen i løpet av en dag. Senest tirsdag tok han igjen Gates da aksjene til Inditex, gjorde et hopp. Imidlertid tok Gates igjen Ortega i løpet av dagen. 

Ga bort penger

Bloomberg skriver at Bezos nettoverdi har gått ned mer enn 4 milliarder dollar i den siste måneden, som en følge av at Amazon-aksjene har gått nedover etter å ha vært rekordhøye. 

Gates har på den annen side gått tilbake etter at han ga Microsoft-aksjer verdt 4,6 milliarder dollar til sin egen stiftelse i juni. 

I oktober 2015 ble Ortega verdens rikeste mann for første gang, skriver Forbes, men også da mistet han plassen til Gates i løpet av 24 timer. Spanjolen grunnla Inditex i 1975 sammen med ekskonen Rosalia Mera. Siden vokste selskapet til et av de største i verden. (Vilkår)

Kaos da Listhaug besøkte Rinkeby
Innvandringsminister Sylvi Listhaug besøkte drabantbyen Rinkeby utenfor Stockholm med stort presseoppbud på slep.
01:00
Publisert: