Natt til 1. mai brøt Akademikerne årets lønnsforhandlinger i staten. Mandag sendte organisasjonen varsel om plassfratredelse. 524 medlemmer tas ut i første fase av en eventuell streik, de fleste i Arbeids- og velferdsdirektoratet og Politidirektoratet, opplyser de i en pressemelding.

– En streik i Arbeids- og velferdsdirektoratet vil medføre redusert drift av IT-systemer og ramme samhandling med andre direktorater og departement. En streik i Politidirektoratet vil bety dårligere styring og utvikling av etaten og at rapportering til departementet blir betydelig svekket, skriver Akademikerne i pressmeldingen.

De understreker samtidig at de har vektlagt at brukerne av etatenes tjenester i minst mulig grad skal bli rammet av uttaket.

Bruddet i forhandlingene mellom Akademikerne og staten kom etter uenighet om pensjon.

– Staten viser ingen vilje til å følge opp fjorårets avtale om offentlig tjenestepensjon, og avviser å tariffeste allerede avtalte AFP-rettigheter. Det er både oppsiktsvekkende og skuffende, sa leder i Akademikerne stat, Anders Kvam, etter at forhandlingene brøt sammen 30. april.

Meglingsfrist er satt til midnatt natt til fredag. Dersom partene ikke kommer til enighet, går Akademikerne til streik fredag morgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.