I november i fjor varslet Innovasjon Norge-sjef Anita Krohn Traaseth at hun skulle gå av som sjef for organisasjonen, og i løpet av 2019 skulle gå til et norsk vekstselskap. Nå er planene endret, bekrefter hun i en tekstmelding til DN.

– Det stemmer at vekstselskapet står på hold inntil 2020. Jeg får god tid til å vurdere hva jeg virkelig vil de neste årene, og den muligheten tar jeg, skriver hun.

– Kan du si noe mer om hvilket selskap det er?

– Vil ikke si mer da avtalen er på hold. Er først og fremst veldig takknemlig for at jeg er vist så stor frihet til å gjøre vurderinger, skriver Traaseth, som sto i en rekke stormer da hun ledet Innovasjon Norge.

Blant annet ville tidligere styreleder Per Otto Dyb fjerne henne i fjor, og hans etterfølger, Gunnar Bovim, beskrev det som en uheldig sak da Innovasjon Norge ansatte Ferd-arving Katharina G. Andresen.

Flytter hjem

Traaseth har kjøpt bolig for 11,6 millioner kroner i Sandefjord sammen med ektemannen, og skal nå flytte tilbake til byen der hun vokste opp.

– Ja, dette er årsaken til at jeg har avventet med å kommunisere konkrete planer, da alle brikkene ikke har vært på plass før nå, og som du ser så involverer planene hele familien så det har vært helt nødvendig å ta flere hensyn da dette ikke bare er et ordinært jobbskifte for meg, skriver hun i en tekstmelding.

I høsten skal Traaseth blant annet gjøre ferdig sin planlagte bok og tenke på fremtiden.

– Så til planene. Vi flytter til Sandefjord i sommer. Det blir nye skoler og pendling fremover. Det er en drøy time unna Oslo, så det går nok bra. Vi vil også bruke muligheten til at jeg får «høstfri», for å installere familien i ny by, for å gjøre ferdig romanen som kommer på Aschehoug i september, og til å få god tid til å tenke over valg av neste lederjobb.

Hun har tidligere gitt ut boken «Godt nok for de svina», om sine erfaringer som leder i næringslivet.

– Dette er også i henhold til avtale og i god dialog med vekstselskapet som støtter beslutningen om endring nå da flytteplaner falt på plass. Det blir et privilegium å få den muligheten, til å tenke seg ekstra godt om, å konsentrere seg om høstskriving, en liten pustepause før jeg trår til igjen for fullt i 2020. Gleder meg over dette, legger hun til. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.