Saken dreier seg om ansettelsen av Norges rikeste kvinne, Ferd-arvingen Katharina G. Andresen (23), i en seksmåneders deltidsstilling i HR-avdelingen i Innovasjon Norge.

Andresen fikk først tilbud om jobb i ti måneder. Men fordi stillingen ikke var lyst ut, ble jobbtilbudet i siste liten justert ned til et halvt år. Dermed kommer selskapet innenfor en såkalt administrativ ansettelse som ikke trenger å lyses ut.

Onsdag kom det også frem at Andresen starter i jobben senere enn planlagt.

– Etter ønske fra Andresen er Innovasjon Norge og Andresen enige om at oppstart skal være mandag 2. juli 2018. Signert arbeidsavtale foreligger ikke på nåværende tidspunkt, opplyser kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand til DN. Det var Nettavisen som først omtalte forskyvningen.

Vil endre praksis

Andresen har selv ikke kommentert saken, bortsett fra på Twitter, der hun søndag skrev «Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt med posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow.».

Flere eksperter har overfor E24 fremholdt at det er grunn til å stille spørsmål ved ansettelsesprosessen og en justering av kontraktens lengde for å omgå kravet til utlysning.

Men ikke alle reagerer negativt.
Kvinnepolitisk talsperson Anette Trettebergstuen i Arbeiderpartiet sier til DN at Katharina Andresen har vært tøff og har grepet en mulighet, og at flere unge jenter burde gjøre som henne.

Innovasjon Norge har sagt at de vil endre praksisen rundt kortsiktige ansettelser.(Vilkår)

– Vi har ikke gjort noe ulovlig
Anita Krohn Traaseth beklager ansettelsen av Katharina Andresen. – Vi har ikke gjort noe ulovlig, men vi er villige til å endre praksisen. Jeg forstår at det har blitt støy rundt ansettelsen.
04:18
Publisert: