Tallet på arbeidssøkere øker dermed for første gang siden april, ifølge Nav.

– Etter en sammenhengende nedgang siden midten av april, har antallet arbeidssøkere økt denne uken. Dette skyldes i all hovedsak at flere er blitt permittert på full tid. Det er særlig i Oslo at antallet permitterte har økt som følge av de nye smitteverntiltakene som trådte i kraft i går, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

101.200 personer er registrert som helt ledige hos Nav, ifølge foreløpige tall. Dette utgjør 3,6 prosent av arbeidsstyrken. Bruttoledigheten, som er summen av antallet helt ledige og arbeidssøkere på tiltak, er på 115.700 personer, eller 4,1 prosent av arbeidsstyrken. I tillegg er 72.900 personer registrert som delvis arbeidsledige. Totalt er dermed 188.600 personer registrert som arbeidssøkere hos Nav, noe som utgjør 6,7 prosent av arbeidsstyrken.

Flere permitterte

23.600 av de som er registrert som helt ledige, er permitterte. Det samme gjelder for 31.800 av de delvis ledige. Det er dermed 1.200 flere permitterte enn forrige uke. Det er særlig antallet helt permitterte som har økt siden forrige uke, med 1.900. Antallet delvis permitterte har derimot gått ned med 600. Til sammen er 2,0 prosent av arbeidsstyrken permittert.

Flere helt ledige

Antallet helt ledige har økt med 2.200 siden forrige uke, mens antallet delvis ledige har gått ned med 100 personer. Antallet arbeidssøkere på tiltak har økt med 500. I sum har antall arbeidssøkere økt med 2.600 i løpet av den siste uken, etter en nedgang på 1.000 personer forrige uke. Dermed har antall arbeidssøkere økt med 1.600 så langt i november.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.