Hver uke oppdaterer Nav sine tall over arbeidssøkere.

Den siste uken er det registrert 1900 færre arbeidssøkere hos Nav. Til sammen er 206 000 personer registrert som helt ledige, delvis ledige eller arbeidssøkere, viser tall Nav la frem tirsdag.

Under søndagens pressekonferanse ble det klart at alle butikker med noen unntak og alle serveringssteder i Oslo må holde stengt fra og med tirsdag 2. mars. I dag ble det også klart at Moss og Tønsberg iverksetter ytterligere tiltak som følge av flere smittede.

Disse tiltakene kom dermed i etterkant av Navs ledighetstall over uke åtte.

– Nedgangen i antallet arbeidssøkere skyldes hovedsakelig at det er færre som er helt arbeidsledige. I forrige uke innførte flere kommuner lettelser smitteverntiltakene og det førte til at flere kom helt eller delvis tilbake i jobb. De siste dagene har flere kommuner igjen strammet inn på smitteverntiltakene. Vi ser imidlertid ikke effekten av dette hverken i dagpengesøknader eller ledighetstall før i neste uke, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.

Flest søknader fra varehandelen

116 900 personer er registrert som helt ledige hos Nav, ifølge foreløpige tall. Dette er 3 600 færre enn forrige uke og utgjør 4,1 prosent av arbeidsstyrken.

– Antall permitterte har holdt seg relativt stabilt i de fleste fylkene og yrkesgruppene den siste uken. Vi ser imidlertid at det er mange som har skiftet status fra helt til delvis permitterte, sier Holte i pressemeldingen.

Nicolai Tangen blir først satt ut av spørsmålet: – Hvis JEG blir permittert nå?
Samfunnstoppene Nicolai Tangen, Sigve Brekke, Erna Solberg og Jonas Gahr Støre om det å stå uten jobb under pandemien.
02:08
Publisert:

Antallet helt permitterte har falt med 1 800 siden forrige uke, mens antall delvis permitterte har økt med 2 100. I løpet av uke åtte mottok Nav 2400 færre søknader om dagpenger sammenlignet med uke syv.

De fleste dagpengesøknader kom fra personer som har jobbet innen varehandel, forretningsmessig tjenesteyting, overnattings- og serveringsvirksomhet og bygg og anlegg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.