Ifølge Bergens Tidende har 38 ansatte i de tre kommunene Fjell, Sund og Øygarden ha mottatt et brev om innplassering i en ressursgruppe for overtallige. Brevet skal ha blitt sendt 21. juni og hatt en svarfrist på to uker. Hvis kommunen ikke mottar svar innen disse to ukene vil «arbeidsforholdet opphøre».

Det var Vestnytt som først omtalte saken.

De tre kommunene skal sammenslås til Nye Øygarden kommune om drøye seks måneder, og det skal være denne sammenslåingen som fører til at kommunene må ta grep om overtallige.

Seniorrådgiver i arbeidstagerorganisasjonen Delta, Bjørn Otto Næss, sier at han reagerer på fremgangsmåten til kommunene.

– Om noen ønsker å reservere seg mot å bli med over, gir loven klare retningslinjer for hvordan arbeidsgiver skal gå frem, sier Næss til BT.

Ifølge avisen reagerer Næss på at brevet er sendt ut i ferietiden, og at de ansatte mister jobben om de ikke svarer innen fristen.

Uheldig formulering

Omsorgssjef Line Barmen i Fjell kommune blir kommunalsjef for den Nye Øygarden kommune, og kommenterer til avisen at hun forstår at de burde formulert seg på en annen måte.

– Jeg kan se i etterkant, i forhold til reaksjonene som har kommet, at det kan være en uheldig formulering i brevet, sier hun til BT.

Hun understreker at det er ingen av dem som ikke har svart som vil miste jobben av den grunn.

Advokat Einar Drægebø blir den nye kommunen sin juridiske rådgiver, og sier til avisen at prosessene knyttet til kommunesammenslåingen på Sotra er i samsvar med arbeidsmiljøloven og hovedtariffavtalen. Han trekker også frem at stillingsvernet de ansatte har fått i omstillingen går lengre enn det loven tilsier.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.