Årets sommer har vært av den lystne sorten for de fleste bransjer som ferdes utendørs. Diplom-Is' administrerende direktør, Rita Kristin Borch, sa nylig til DN at de hadde opplevd tidenes salgsrekord i mai og juni, med en økning på 26 prosent sammenlignet med fjoråret.

Fjorårets sommersesong var nemlig noe helt annet, viser selskapets årsregnskap.

Resultatfall på 80 prosent

Driftsinntektene viser en nedgang på 35 millioner kroner fra 2016.

«Hovedårsaken er Bunnpris' overgang fra Rema til Asko og mer regn enn normalt», heter det i årsberetningen.

Resultatet før skatt er kraftig barbert: 10,6 millioner kroner i 2017 er 58 millioner kroner lavere enn «kremåret 2016». Omsetningen på tett opptil én milliard, 999 millioner kroner i 2016, var i fjor redusert til 964 millioner.

«En kontrast»

Rita Kristin Broch sier salgsøkningen på 26 prosent har holdt seg inn i august, og at 2018 har vært «tidenes is-sommer» Et soleklart løft etter 2016.

– Regnet har hatt aller mest å si for vårt issalg. Vi kan selge 100 prosent mer is på dager med opphold og 23-24 varmegrader. Folk spiser fortsatt is i 15 grader, men trekker inn hvis det regner. Fjoråret er et resultat av helt naturlige svingninger, sier Broch.

På grunn av sesongsvingningene sier hun at selskapet ser på resultatet over en fireårsperiode. I forrige periode hadde selskapet en driftsresultatgrad på 5,2, noe det er fornøyde med, opplyser hun.

Resultatgraden viser i prosent hvor mye overskuddet er i forhold til driften av selskapet.

– Det viktigste er at vi klarer å ha en fleksibel produksjon og distribusjon, der vi tar høyde for både gode sesonger som i år og dårligere sesonger som i fjor, sier Broch.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sondre Nordstad Moen er Europas raskeste maratonløper.
Fart, smerte og vilje – slik kommer han seg gjennom løpets 42.195 meter.
01:37 Min
Publisert: