For fire år siden måtte Mohamad Kenas (25) avbryte ikt-utdannelsen sin på grunn av krigen i Syria. Nå spiller han en viktig rolle i det norske oppstartsselskapet TikkTalk, som tilbyr nettbaserte tolketjenester for privatpersoner og profesjonelle aktører.

– Da Gautam ringte og sa at de ønsket å ansette meg, hoppet jeg rett og slett i taket! Jeg hadde overhodet ikke tenkt at det ville skje, sier Mohamad Kenas (25) om dagen da han fikk jobbtilbudet.

Han smiler bredt og kikker på Gautam Chandna, den ene av de tre gründerne bak selskapet. 

– Jeg ser at Mohamad er interessert i å gjøre mange ulike ting, og han har talent til å gjøre alle de ulike tingene, sier Chandna.

Men ikke alle har hatt like stor tro på Kenas etter at han kom til Norge i oktober 2014.

Drømte om jobb

I Syria tok Kenas yrkesfaglig utdannelse innen ikt, og gjennomførte et toårig studieløp for å bli dataingeniør. Da krigen brøt ut, måtte han imidlertid avslutte studiene, og begynte å jobbe som frivillig for internt fordrevne flyktninger i Aleppo. Etter en stund måtte han flykte selv.

– Jeg hadde planer om å ta en bachelorgrad, men fikk ikke gjort det på grunn av krigen, sier 25-åringen. 

Mohamad Kenas (til venstre) ble hoppende glad da TikkTalk-gründer Gautam Chandna ringte og tilbød ham jobb.
Mohamad Kenas (til venstre) ble hoppende glad da TikkTalk-gründer Gautam Chandna ringte og tilbød ham jobb. (Foto: Ida von Hanno Bast)

Han reiste til Tyrkia, lærte seg språket og arbeidet i ett år. Da oppholdstillatelsen ikke ble fornyet, bestemte Kenas seg for å dra videre. Valget falt på Norge. Bekjente i Oslo hadde fortalt at det var gode jobbmuligheter der.

–  Det er veldig viktig for meg å ha en stabil jobb. Jeg kom ikke til Norge for å få støtte eller penger, men for å jobbe, forteller Kenas.

«Som å gå på vannet»

Etter å ha tatt det han kaller «dødsbåten» fra Tyrkia til Hellas, kom han til et asylmottak i Norge. Han lærte seg umiddelbart norsk – på egen hånd. Drømmen var en it-jobb, men utdannelsen hans ble ikke godkjent etter norske standarder. Kenas ble rådet til å senke forhåpningene.

– Jeg hadde mange samtaler med ulike karriererådgivere. De sa jeg ikke måtte tro det ville skje – at det ville være som å gå på vannet. Jeg ga ikke opp, men innså at jeg måtte gjøre det de mente trengtes for å få drømmejobben, sier Kenas. 

Han var i dialog om jobb i en dagligvarebutikk gjennom et tiltaksprogram i Nav da TikkTalk ringte.

Finner «gull» på Nav

Styreleder Jørn Mikalsen i TikkTalk har stablet flere selskaper på bena etter at han i 2010 forlot det norske teknologiselskapet Tandberg. Året etter var han med på å etablere VideoNor på Måløy, en leverandør av videokonferanser som omsatte for over 18 millioner kroner i fjor.

Teamet er det viktigste i oppstartfasen, ifølge Mikalsen. Relevant kompetanse bør være på plass, men det er langt fra det viktigste, understreker han.

– Du trenger personer med en litt spesiell type holdninger, verdier og motivasjon, og som kan gjøre mange ting, sier Mikalsen.

Slike kandidater kan finnes på ulike steder. Selskapene Mikalsen har startet, har blant annet hatt stort hell med å ansette personer gjennom tiltak fra Nav.

– Det fungerer. Jeg vet ikke hvor mange slike kandidater vi har hatt, men det er flere. Det er en spennende måte å gjøre det på, sier Mikalsen.

Han peker på flere fordeler med å samarbeide med Nav. Bedrifter kan blant annet få dekket en andel av lønnskostnadene mens kandidatene opparbeider seg arbeidserfaring.

– Det er en minimering av risiko for selskapet, og samtidig en opptur når kandidaten viser seg å være fantastisk flink og motivert, sier Mikalsen.

Fikk fast jobb

Idris Belaoul (30) fra Algerie fikk muligheten til å prøve seg i VideoNor for tre år siden gjennom Navs arbeidspraksistiltak. Nå har han vært i selskapet i tre år og stortrives.

 – Det er utfordrende å komme til Norge som utlending og skulle finne en spesialistjobb – uten å ha hatt andre og enklere jobber først. Jeg har vært veldig heldig, sier Belaoul.

Idris Belaoul (30) fikk fast jobb hos VideoNor etter å ha fått prøve seg i arbeidspraksistiltak fra Nav. 
Idris Belaoul (30) fikk fast jobb hos VideoNor etter å ha fått prøve seg i arbeidspraksistiltak fra Nav.  (Foto: Eliese Laustsen)

Han har studert business, administrasjon og it ved et universitet i hjemlandet. Video var imidlertid nytt for Belaoul da han fikk prøve seg i VideoNor.

– Jeg hadde ingen erfaring med video fra før, så det var en ny utfordring innenfor it. Det er fint å være åpen for å lære nye ting og tilegne seg flere egenskaper, sier han.

Kontaktes av gründere

Jobbrådgiver Thomas Fjeld Postl på Nav i Oslo hjelper bedrifter som trenger arbeidskraft, med å finne riktige kandidater gjennom ordningen med arbeidsavklaringspenger som lønnstilskudd.

For tiden er han i kontakt med flere ulike oppstartsbedrifter.

– Bedriftene jeg har vært i kontakt med, er hverken særlig opptatt av helsehistorikk eller tidligere kompetanse. Derimot vektlegger de motivasjon, vilje og ønsket til å komme tilbake i jobb, sier han.

Fjeld Postl tror lønnstilskuddsordningen kan være attraktiv av flere grunner. I tillegg til det rent økonomiske aspektet, at Nav betaler en del av lønnen, slipper bedriftene å bruke mye tid på å rekruttere i det åpne markedet.

– Henvender de seg til oss, får de spesifikt det de er ute etter og slipper å bruke tid på å gjennomgå hundrevis av søknader. Vi har gjort screeningjobben vi mener er viktig for selskapet på forhånd. De innkaller kanskje fire–fem av disse kandidatene på intervju og velger ut fra det, sier Fjeld Postl.

Han tror også fallhøyden for arbeidsgivere blir mindre ved å ansette gjennom Nav.

– Det gir trygghet for arbeidsgiver at de har en retrettmulighet, mener jobbrådgiveren og understreker at han legger vekt på riktig ivaretagelse av den som søker jobb, både i henhold til lønn og mulighet for varig arbeid.

Flere unge på tiltak

På ett år har antallet kandidater på ulike arbeidstiltak økt med 12 prosent i aldersgruppen 25 til 29 år.

Totalt var nesten 7000 flere nordmenn mellom 20 og 39 år på ulike tiltak i oktober i år sammenlignet med samme tid i 2014, viser tall fra Nav. Unge representerer flertallet i tiltaksstatistikken.

Nav har størst suksess med lønnstilskuddsordningen, hvor etaten går inn og betaler en del av lønnen til den ansatte, ifølge arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i Nav.

Statistikken viser at 75 prosent av kandidatene på lønnstilskudd var i jobb seks måneder etter at tiltaket ble avsluttet.

– For kandidater uten nedsatt arbeidsevne, kan vi dekke inntil 50 prosent av lønnen i inntil ett år. For de med nedsatt arbeidsevne kan vi dekke inntil 75 prosent i inntil tre år. Vi har også et eget tiltak for kandidater med varig nedsatt arbeidsevne, hvor arbeidsgiver kan få tilskudd så lenge kandidaten er i jobb, sier Hugvik.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gasellevinner i Rogaland: – Vi valgte rett fra havets ressurser
Norwegian Pharma satset på fiskeolje.
00:44
Publisert:
Trump om sine første 100 dager som president
USAs neste president Donald Trump sier han vil skrote handelsavtalen TPP på sin første dag i Det hvite hus. Mandag publiserte han denne videoen der han forteller om sine prioriteringer de første 100 dagene som president.
02:37
Publisert: