Arbeidsminister Robert Eriksson i Fremskrittspartiet fikk onsdag ettermiddag se videoen med budskapet fra daglig leder Steinar J. Olsen i sportsklærprodusenten Stormberg.

I klippet, som ble publisert på bedriftens interne hjemmesider, sier Olsen blant annet at han synes det er betenkelig når voksne blir hjemme fra jobb når de har influensa, feber eller har lungebetennelse.

- Det er viktig at alle bedrifter forsøker å få ned sykefraværet, men jeg er ikke sikker på at det å legge ut Youtube-filmer er riktig måte å gjøre det på, sier Eriksson.

Aldri press

Han mener derimot nær kontakt mellom ansatte og tilrettelegging er viktigere tiltak.

- Folk som er for syke til å være på jobb, skal ikke være på jobb. Det er hver IA-bedrift sitt ansvar å sørge for å legge til rette for gradert sykefravær og jobbnærvær, men aldri slik at man føler seg presset til å gå på jobb hvis man er for syk til å være der.

- Kan innholdet i videoen fremstå som press?

- De ansatte i bedriften må selv svare på det.

Anbefaler sengen

Arbeidsministeren har likevel en klar oppfordring.

- Sitter du i et kundemottak og er forkjølet, så er det dumt å sitte der å smitte alle andre eventuelle kunder. Ligger man hjemme med 41 i feber og influensa, så anbefaler jeg sengen – og ikke jobb.

REAGERER: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) synes ikke det er bra at ansatte går på jobb med feber.
REAGERER: Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) synes ikke det er bra at ansatte går på jobb med feber. (Foto: Gunnar Blöndal)

LES OGSÅ: – Er du virkelig seriøs? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.