– Etter resultatløse forsøk på å løse dette gjennom lokale forhandlinger med Det Norske Teatret og sentrale forhandlinger med Spekter, ser vi oss nå nødt til å la Arbeidsretten avgjøre saken, sier leder i Norsk Skuespillerforbund Knut Alfsen.

Siden 1967 har skuespillerne ved de faste teatrene hatt fri hver søndag. Tariffavtalen åpner bare for unntak i spesielle tilfeller.

I 2014 inngikk Skuespillerforbundet og Det Norske Teatret en midlertidig avtale om forestillinger på et begrenset antall søndager. Avtalen utløp i april 2016, men Det Norske Teatret har nå innført søndag som fast spilledag med inntil to forestillinger. Det er i strid med tariffavtalen, mener forbundet.

– Faktum er at tariffavtalen ikke åpner for søndagsspilling som en fast ordning, slår Alfsen fast. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.