Arbeidslivet kan være en påkjenning – fra starten der man kniver om å få seg jobb, til man blir eldre og merker presset fra den yngre garde og i tillegg må balansere arbeidet med familieliv. 

Dette gir uttelling på hvem som har det best på arbeidsplassen, ifølge en ny undersøkelse. 

Eldre arbeidere pleier å være mindre fornøyd på jobb enn sine yngre kolleger, ifølge en undersøkelse basert på mer enn 2000 britiske ansatte laget av det britiske HR-selskapet Robert Half U.K. Dette melder Bloomberg. 

I undersøkelsen til Robert Half, var en av seks arbeidere over 35 ulykkelig på jobb – mer enn det dobbelte av de under 35. Det gikk enda verre lenger opp i alder. Nesten en tredjedel av de ansatte over 55 sa at de ikke følte seg verdsatt på jobb. 16 prosent opplevde at de ikke hadde noen venner på jobb. 

Dette er grunnene

Bloomberg peker på følgende grunner til at de eldre ansatte er mindre fornøyde: 

  • Ekstra stress når man kommer i høye stillinger.
  • Skuffelsen over å ikke komme høyt nok på karrierestigen. 
  • Lønnen er høyere, men det er også dyrere å leve. 
  • Balansen mellom arbeid og fritid handler mer om å passe på barn og ikke bare en selv. 
  • Yngre folk kan ha lavere forventninger, større håp og er ikke utbrent enda. 

Flere undersøkelser viser at eldre er mindre fornøyd på jobb. 

En tidligere undersøkelse fra City & Guilds Group, et selskap som utvikler ferdigheter, viste at en femtedel av eldre britiske arbeidere ikke opplever at arbeidsgiver setter pris på ansatte i alle aldre likt. 

En tredjedel av arbeidere over 55 føler seg satt til side av yngre ansatte, ifølge en tredje undersøkelse fra Capita Resourcing, skriver Bloomberg. 

– Det kommer en tid hvor du enten ikke har oppnådd suksess, arbeidet har gjort deg utbrent eller så forteller erfaringene deg at familie er viktigere, sier forsker Cary Cooper til byrået.

I noen land er det også flere som er i arbeid av de eldre. Bloomberg skrev i juni at 19 prosent av amerikanere over 65 jobber deltid eller mer. Tallet har ikke vært høyere på 55 år. (Vilkår)

Big Ben slo mandag sitt siste slag på fire år.
Big Ben slo mandag sitt siste slag på fire år. Nå venter en omfattende restaurering. Mange mennesker hadde møtt fram for å se og høre den berømte klokken i Elizabeth-tårnet på Westminster-palasset slå tolv slag før urverket ble stanset.
00:60
Publisert: