Lederne i laksepakkeriet på Sotra stiftet et nytt selskap på samme sted med samme kunder etter at de gikk konkurs, skriver NRK. Men kun arbeidere som ikke var organiserte i fagforeninger, fikk jobb i den nye virksomheten.

– Vi mener å kunne bevise at 45 ble diskriminert fordi de var medlemmer av et LO-forbund, sier LO-advokat Fredrik Wildhagen.

- Individuelle vurderinger lå til grunn

Arbeiderne krever fast jobb, erstatning for tapt lønn og oppreising for diskriminering. Rettssaken vil vare i flere uker fordi alle i tvisten må forklare seg.

– Hver eneste må sannsynliggjøre at de burde blitt ansatt, sier advokat Dag Nødtvedt, som representerer Sund Laksepakkeri.

Han mener individuelle vurderinger lå til grunn for beslutningene til laksepakkeriet, ikke diskriminering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.