Den ferske undersøkelsen som InFact har utført for Abelia - NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter - viser at bare 8,3 prosent sier de tror jobben deres kan bli overtatt av roboter eller automatisk produksjon, skriver Aftenposten.

Hele 85,5 prosent svarer nei på dette spørsmålet.

Samtidig viser en rapport initiert av Kunnskapsdepartementet at en tredel av norsk sysselsetting i stor grad vil bli utsatt for automatisering de neste 20 årene.

Yrker som ifølge rapporten Computerization and the Future of Jobs in Norway med stor sannsynlighet kan bli automatisert i stor grad i årene frem mot 2035, er blant annet operatører innen produksjon av fotofilm og telefonselgere, samt advokatsekretærer, regnskapsførere, takstmenn og kundebehandlere i banker og postkontor.

Yrker med liten sannsynlighet for automatisering spenner fra hotellsjefer, psykologer og lektorer til farmasøyter og sivilarkitekter. Godt er det kanskje å tenke på at det vurderes som ekstremt lite sannsynlig at kiropraktorer, fysioterapeuter og tannleger blir erstattet av roboter i nær fremtid. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.