Ifølge sosialpsykolog og forfatter Ron Friedman lyver 81 prosent av oss på jobbintervjuer. Han mener jobbintervjuer skaper en situasjon der jobbsøkere strekker sannheten fordi det er den eneste måten å bli tilbudt en jobb.

Tesla og SpaceX-grunnlegger Elon Musk hevder å ha funnet oppskriften på å avsløre løgnere på jobbintervjuer ved å stille et enkelt spørsmål:

«Hva var de vanskeligste utfordringene du møtte på og hvordan løste du dem?»

– Vet nøyaktig hvordan de løste det

På World Government Summit i Dubai sa han at dette spørsmålet avslører hvilken rolle en jobbsøker hadde på sin tidligere arbeidsplass. Han mener det forteller om en jobbsøker var en som virkelig tok eierskap og fant løsninger eller om vedkommende bare var med på lasset.

– De som virkelig løste problemet vet nøyaktig hvordan de løste det. De vet alle de små detaljene. Disse kandidatene er i stand til å snakke i dybden om utfordringene de møtte på og strategiene de brukte. Gode kandidater kan svare på dette spørsmålet på flere nivåer, sa Musk, ifølge CNBC.

Han mener de som bare «later» som de var i førersetet når det gjaldt å løse problemer stopper opp etter å ha fortalt hovedtrekkene.

– De som jobber hardt med et problem glemmer det aldri, sier Musk.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Her hopper de i Trollveggen
Ulovligheter bør skje om natten. Også denne. Vi har kløvet opp baksiden av Trollveggen i mørket, og har ved toppen sett solen gnistre i horisonten, bade det ellers dystre fjellmassivet i gyllengult lys. Klokken er fem på morgenen.
02:18
Publisert: