Nesten hver tredje sosialhjelpsmottaker her i landet har innvandret til Norge, og andelen er økende.

I 2002 var andelen innvandrere blant sosialhjelpsmottakerne i Norge 23 prosent, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Åtte år senere var tallet 30 prosent.

Andelen enslige innvandrermødre med sosialhjelp som hovedinntekt var hele 52 prosent i 2010. Åtte år tidligere var andelen 29 prosent.

Fremskrittspartiets arbeidspolitiske talsmann, stortingsrepresentant Erlend Wiborg (Frp), sier tallene er et bevis på feilslått integreringspolitikk gjennom mange år.

– Det viser at vi ikke har lyktes med integreringen når vi ikke får innvandrere i arbeid, sier Wiborg til Avisenes Nyhetsbyrå.

Wiborg reagerer på at sosialhjelpsordningen nærmest brukes som en arbeidsledighetstrygd.

– Sosialhjelp er nødhjelp. Det skal ikke være slik at man lever av sosialhjelpen. Frp har tatt til orde for aktivitetsplikt, slik at de som mottar sosialhjelp bidrar til samfunnet. Vi må stille krav, sier Wiborg.

– Vi kan ikke ha det slik at innvandrere som kommer til Norge skal leve på skattebetalernes penger. Vi må sørge for en integreringspolitikk som får folk i arbeid, poengterer Frp-representanten fra Østfold.

Les også:

Fortsetter krangelen dnPlus  

Frykter for svak kontroll

Lavere lønnsvekst gir lavere rente dnPlus (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.