Eventbyrået Off Piste beklager fredag overfor Sunniva Rose og sier at de ikke har gjort en god nok jobb i kommunikasjon mot foredragsholderen.

Torsdag skrev DN at vitenskapsformidleren og foredragsholderen Sunniva Rose ikke nådde opp da eventbyrået Off Piste skulle ha konferansier til den storstilte åpningen av nytt museumsbygg ved milliardær og investor Christen Sveaas Kistefos-museum.

Ifølge Rose ble graviditeten hennes oppgitt som en av årsakene.

– Jeg har aldri følt meg så degradert. Du sitter med doktorgrad og erfaring innen konferansierjobber, så får du ikke stå på scenen fordi du har kulemage. Det er hårreisende, sa Rose til DN torsdag.

Off Piste bekreftet at Rose var en av tre aktuelle kandidater, men kjente seg ikke igjen i kritikken.

– Vi visste hele tiden at Rose var gravid og hun var selvsagt fremdeles en aktuell kandidat til oppdraget. Etter en samlet vurdering av alle kandidatenes bakgrunn, erfaring og kompetanse valgte vi en annen, sa Off Piste-sjef Jan Axel Syberg.

– Tar det hele og fulle ansvaret

Nå kommer Off Piste og Syberg med en beklagelse overfor Rose.

– Vi har ikke gjort en god nok jobb i kommunikasjonen mot Sunniva Rose, sier Syberg.

Han sier at de åpenbart ikke har gjort en god nok jobb i kommunikasjonen når Rose opplever at det var graviditeten som gjorde at hun ikke fikk jobben.

– Prosessen med å planlegge og gjennomføre arrangementet har vært styrt av Off Piste hele veien, og vi tar det hele og fulle ansvaret for den uheldige situasjonen som er oppstått, sier han.

Hadde mer medieerfaring

Eventbyrået redegjør nå for valget av konferansier.

«Sunniva Rose var en av tre kandidater som sto igjen helt til slutt som høyaktuelle og aktuelle på hver sin måte. I den siste avgjørende runden vurderte vi de enkeltes styrker og svakheter. Det var lite som skilte de tre. Det tungtveiende argumentet for at vi valgte en annen enn Sunniva Rose, var at denne kandidaten hadde mer medieerfaring», heter det i pressemeldingen.

– Alt annet likt var den kandidaten vi til slutt valgte, bedre kvalifisert enn Sunniva Rose. Vi er veldig lei oss for at denne saken er oppfattet som noe helt annet, sier Syberg.

Sunniva Rose sier hun ikke har snakket direkte med Off Piste, men at hun nettopp har snakket med sin representant i bookingselskapet Athenas, som mener graviditeten var en grunn som ble oppgitt.

– Jeg kan bare forholde meg til det. Jeg synes det er veldig rart hvordan graviditet i det hele tatt er blitt et tema, sier Rose.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.