Konkurransetilsynet avslutter etterforskningssak mot Foodora etter at selskapet har gått med på å ikke ha eksklusivavtaler med restauranter. Dermed kan andre matbestillingsplattformer lettere få innpass i markedet.

Det skriver Konkurransetilsynet i en pressemelding.

Konkurransetilsynet har etterforsket Foodora siden februar 2021. Tilsynet mistenkte at selskapet var dominerende og hadde benyttet seg av eksklusivavtaler med restauranter, noe som kan være brudd på konkurranselovens forbud mot misbruk av dominerende stilling.

– Vedtaket fra Konkurransetilsynet sikrer at restauranter som har avtale med Foodora står fritt til å velge om de også vil samarbeide med andre matbestillingsplattformer. Dette vil kunne bedre konkurransen og dermed kunne gi et bedre tilbud for kunder som kjøper restaurantmat fra matbestillingsplattformer, sier avdelingsdirektør Hanne Dahl Amundsen.

Det betyr at restauranter kan samarbeide med flere matleveringsplattformer.

Videre opplyser Konkurransetilsynet at matleveringsplattformen ikke er enig i tilsynets vurdering, men har forpliktet seg til såkalte avhjelpende tiltak.

Vedtaket innebærer at Foodora ikke kan ha eksklusivavtaler med restauranter eller bruke incentiver eller press overfor restaurantene for å oppnå eksklusivitet. Dette betyr at Foodora ikke kan si opp eller gi dårligere vilkår til restaurantene dersom de velger å samarbeide med andre matbestillingsplattformer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.