«Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt med posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow».

Det skrev Katharina G. Andresen i en Twitter-melding på søndag etter kritikken som har kommet etter at hun ble ansatt i Innovasjon Norge.

Andresen fortalte i et intervju med DN forrige uke at hun hadde fått en jobb i hr-avdelingen til det statlige selskapet, og på fredag skrev E24 at stillingen ikke hadde blitt lyst ut. Søndag kunne DN opplyse at Innovasjon Norge kuttet stillingen til seks måneder i siste liten slik at den ble lovlig.

Innovasjon Norges styreleder, Gunnar Bovim, varslet mandag at han ønsker en redegjørelse om saken på det kommende styremøtet på fredag.

En dag tidligere slo Andresen, Norges rikeste kvinne, altså tilbake mot kritikken. Twitter-kontoen er blant annet fulgt av hennes far, Ferd-eier Johan H. Andresen.

DN har vært i kontakt med Andresen og spurt om hun vil utdype Twitter-meldingen, men har ikke fått noe svar.

Nye reaksjoner

Andresen har fått flere svar på meldingen. Medier24-redaktør Gard L. Michalsen svarer med følgende spørsmål:

«Hvordan definerer du uthenging og tråkket på? Mener du å være fritatt for debatt når du søker offentlighetens lys?»

Han sikter til at nyheten om Andresens jobb kom frem i et stort intervju med DN i forrige uke. Michalsen var blant de første som stilte spørsmål om stillingen hadde blitt lyst ut.

«Jobben framstår som en stor bjørnetjeneste for dem begge. Og det er fryktelig naivt hvis Innovasjon Norge trodde dette skulle forbigås i stillhet», skrev han i en kommentar i forrige uke.

Flere andre som svarer på Twitter skriver at de i hovedsak er kritisk til Innovasjon Norges prosess i ansettelsen av Andresen, og ikke henne.

Jobb hos forbildet

Jobben i Innovasjon Norge er under Andresens lederforbilde Anita Krohn Traaseth. I intervjuet med DN fortalte hun om hvordan hun ser opp til Innovasjon Norge-sjefen:

– Hun er veldig tøff. Jeg har lest boken hennes og er blitt veldig inspirert, saAndresen om boken «Godt nok for de svina».(Vilkår)

– Jeg vil vise at jeg har guts, selv om jeg kommer fra en slik familie
Katharina Andresen skal ta familiebedriften Ferd videre, men ønsker ikke å bli satt i bås som en arving.
02:06
Publisert: