– Av våre syv-åtte ansatte er det faktisk bare jeg som ikke er fra Rømskog, sier Inge Malnes.

Styreleder i LM Utemiljø, et anleggsfirma som har spesialisert seg på tjenester innen betong- og naturstein, er selv fra nabobygda Setskog, men kjører noen kilometer for å møte kollegene på jobb hver dag.

– Ingen av oss var så lystne på lang reisevei, sier han.

Smått er misforstått

Med sine tre gasellebedrifter spredt på 685 innbyggere troner Rømskog kommune aller øverst på DNs gaselleoversikt på kommunenivå, målt mot innbyggertall. LM Utemiljø er på listen, året før selskapet fyller ti år.

– En må skape noe selv der man er. Jeg tror det er en misforståelse å tro at man må slå seg opp på store steder for å nå igjennom til publikum. Det er viktig å tørre å tenke nytt, og våge å ta noen sjanser. Det har vi forsøkt å gjøre, sier styreleder Malnes.

– Hvorfor mener du dere har lykkes?

– Intern har vi et godt arbeidsmiljø, som hjelper på arbeidslysten. Rent oppdragsmessig er vi i et område med stor vekst, der det er bruk for våre tjenester, sier han.

Selskapet hadde et resultat før skatt på 144 000 i fjor.

Holder på «driftigheten»

Rømskog-ordfører Thor Håkon Ramberg (KrF) gleder seg over topplasseringen.

– Kommunen jobber for å legge til rette for god bedriftsvirksomhet. Vi har blant annet et lite næringsfond. Selv om det ikke er store summene i det fondet, prøver vi å imøtekomme søknader som kommer dit, sier Ramberg.

Nå håper han kommunen opprettholder aktiviteten.

– Lokalsamfunnet skapes selvfølgelig av menneskene som bor der. I en liten kommune om Rømskog er vi avhengige av driftige folk. Her har vi mange som brenner for det de driver med, sier han. (Vilkår)

Salamander skaper ekstraarbeid for Ringeriksbanen
En sjelden salamander skaper nå ekstraarbeid for Ringeriksbanen. Lokale barn fant den sjeldne salamanderen ved en gårdsdam i Bærum.
00:30
Publisert: