Eric Schmidt, styreformann i Googles morselskap Alphabet, har vært med på å bygge opp Google til hva det er i dag. 

I et intervju med CNBC kommer han med et «hint» til de unge som håper å være attraktive på arbeidsmarkedet i fremtiden.

– Jeg tror en grunnleggende forståelse av dataanalyse er utrolig viktig for neste generasjon av unge mennesker. Det er denne verdenen dere går inn i, sier Schmidt.

Han forklarer deretter hva han mener med dataanalyse:

– Jeg mener en grunnleggende forståelse for hvordan statistikk virker, en grunnleggende kunnskap om hvordan folk trekker konklusjoner fra «big data».

Avgjørende for Googles utvikling

Google-toppen sier at større vekt på dataanalyse vil hjelpe bedriftene også.

– Å ansette folk med riktig kompetanse og en forkjærlighet for dristig, kreativ tenking var en strategi som dro Googles utvikling fremover, skrev Schmidt og Jonathan Rosenberg, tidligere produktsjef i Google, i siste utgave av deres bok «How Googles Work».

Rosenberg trekker også frem sin favorittuttalelse som stemmer godt overens med synspunktene til Schmidt:

– Data er det 21. århundrets sverd, og de som behersker det godt er vår tids samuraier. Alle bør være i stand til å forsvare sine argumenter med data. Åpenhet om informasjon hjelper folk til å avgjøre hvem som snakker sant. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Den nye generasjonen arbeidstagere jobber best på kafé
Kafeene fylles opp av generasjon alltid-på-vei. De skyr fast jobb, leilighet, partner, venner, bil og barn, er pålogget døgnet rundt og utøver makt ved å shoppe nettverk.
02:41
Publisert: