–Halla! Hva? Haha! Dette blir en bra dag!

Innehaveren av Angst bar kjenner tilsynelatende alle som går forbi utestedet han startet i Strøget i Oslo i 2013.

– Det jeg er god på, er å jobbe hardt og få folk til å føle seg vel, sier Misgina Ghebremeskel (31).

Allerede som 15-åring begynte han å jobbe i utelivsbransjen hjemme i Kragerø, og fortsatte med det da han flyttet til Oslo for å studere pedagogikk.

Det tok ikke lang tid før han droppet studiene. I 2011 klarte han å overbevise huseier Olav Thon Gruppen om at han var rett mann til å ta over et tomt lokale i Strøget, like ved Youngstorget i Oslo.

– Som 25-åring var jeg mer naiv og hadde ikke styr på egen privatøkonomi, skjønte ikke skatt og moms og slikt. Jeg ville bare stå bak min egen bar og være min egen sjef, sier han.

Åpningsdagen i mai 2013 hadde utelivsgründeren 97 kroner på konto. Nå ser økonomien lysere ut: Ghebremeskel har tatt ut til sammen 1,3 millioner i utbytte de to siste årene og hadde også godt over 1,3 millioner kroner i lønn i 2016.

«Kul type»

Eiendomssjef John Braastad i Thon Eiendom forklarer hvorfor de hadde tro på den unge bartenderen.

– Han var en kul type, hadde utrolig mye entusiasme, han hadde et klart konsept og en veldig driv og et ønske om å få til noe. Vi har lært at man kommer langt med det engasjementet han viste, sier Braastad.

Første gang Angst bar hadde penger på konto, tok Misgina Ghebremeskel de ansatte med ut på middag og byen.
Første gang Angst bar hadde penger på konto, tok Misgina Ghebremeskel de ansatte med ut på middag og byen. (Foto: Kjetil Skårdal Andersen)

Eiendomssjefen var han klar over at den unge gründeren ikke hadde noen penger.

– Det var bekymringsfullt. Men innimellom må man prøve noe nytt, ikke bare holde på med de etablerte kjedene, sier Braastad.

I fjor hadde Angst bar et resultat før skatt på 2,3 millioner kroner av en omsetning på 15,5 millioner.

Venner malte toalettet

Helt fra åpningen har stedet gått bra, ikke minst takket være at de rette folkene fikk jungeltelegrafen til å tromme i vei.

– Ordet nettverksbygging er det dummeste jeg hører, sier Misgina Ghebremeskel når DN spør om hvordan han bygger nettverk.

Komiker Odd-Magnus Williamson og modell Tinashe Bakasa Roll giftet seg på Angst bar. Moteskaper Jenny Skavlan, artistene Maria Mena, Lise Karlsnes og Karpe Diem og en drøss andre kjendiser avbildes på barens Instagram-konto.

Kjente venner har bidratt til å gjøre baren til et «in-sted» ved stadig å legge ut bilder derfra i sosiale medier.

– Det som funker for meg, er at jeg er nysgjerrig på mennesker. Har man det utgangspunktet, ender man opp med å kjenne mange mennesker. Noen blir man gode venner med, og blir man det, får man hjelp. Jeg er venner med mange, og selv om mange av dem kunne fått penger fra andre bedrifter for å promotere deres sted, sto de her og malte vegger og toalettet. De stiller opp for meg, og jeg for dem.

Bevisst bruk av «Insta»

Han sier har fått «haugevis» av forespørsler om å forelese om hvordan man bygger business ved å bruke sosiale medier.

– I 2013 var Angst bar et av de første stedene som kun brukte Instagram og sosiale medier. Men jeg har aldri lagt ut bilde av en pils, og skrevet «kom hit og kos deg med en kald pils i våre varme omgivelser», sier Ghebremeskel, som konsekvent legger ut svart-hvitt bilder på barens Instagram-konto.

Der publiserer han en blanding av private bilder og glimt fra baren. Slik gir han følgerne et innblikk i privatlivet, enten det er sønnen som smiler eller kjæresten, feststemte gjester, eller baren som klargjøres.

Pengebevisst

I fjor åpent Ghebremeskel også utestedet Den gamle skobutikken.

– Det er fullt på Angst bar, så det er begrenset hvor mye mer vi kan gjøre her.

Det nye utestedet omsatte for 7,2 millioner kroner og gikk i pluss allerede i 2016.

– Jeg skjønner verdien av å holde økonomien i sjakk. Jeg er innom nettbanken hver dag, og ser hva som går ut og inn. Lurer jeg på noe, ringer jeg regnskapsføreren og spør om hva de 735 kronene gikk til, sier Ghebremeskel.

Han pønsker på å ekspandere til Bergen og drømmer om å åpne hotell.

– Det som driver meg er å jobbe, å jobbe masse, og gjøre spennende ting, sier han.

– Herregud, vi bor i Norge. Hva er det verste som kan skje? Du får en jobb på 7-Eleven, nedbetaler gjelden din og har det bra.(Vilkår)