Hans Christian Gabrielsen sier til NRK at det ligger til rette for økt kjøpekraft og reallønnsøkning i år. Han mener folk flest skal få ta del i overskuddene i næringslivet, slik som bedriftseierne får.

– Kan ikke la fortsette over tid

– Det vi ser er at i enkelte bransjer stikker bedriftseiere av med stadig større andel av den verdiskapingen som skjer, og det er en utvikling vi ikke kan la fortsette over tid. Det fører til at det blir økte ulikheter og en skjevfordeling av verdiskapingen, sier LO-sjefen.

Årets lønnsoppgjør er et såkalt mellomoppgjør, hvor det forhandles kun om lønnsregulering. Det er LOs representantskap som tar stilling til hva som skal være LOs retningslinjer ved oppgjøret. Representantskapet er innkalt til møte tirsdag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Det finnes bare gründere og kvinnelige gründere
Språkviter fastslår at en type gründer ikke eksisterer i norske aviser
01:36
Publisert: