Den Petter Stordalen-eide hotellkjeden Nordic Choice sender ut flere tusen permitteringsvarsler i Norden som følge av koronavirusutbruddet.
Den Petter Stordalen-eide hotellkjeden Nordic Choice sender ut flere tusen permitteringsvarsler i Norden som følge av koronavirusutbruddet. (Foto: Gorm K. Gaare)

Hotellkjeden Nordic Choice, som eies av Petter Stordalen, har allerede permittert 3000 ansatte i sitt hotellsystem i Norden. Onsdag kommer nyheten om at ytterligere grep blir tatt for å holde kostnadene nede etter en nær total svikt i etterspørselen som følge av koronavirusutbruddet. I en tekstmelding til DN skriver Torgeir Silseth, konsernsjef i Nordic Choice, at antallet permitterte nå er oppe i 7500 ansatte i hele Norden. 2700 er i Norge, 300 i Danmark og resten er i Sverige og Finland.

Det var den svenske avisen Dagens Industri som først omtalte saken.

– Våre inntekter er på vei til å forsvinne helt, sier Silseth til den svenske avisen.

– Skulle 80 til 90 prosent av inntektene utebli, si for eksempel i ti til tolv måneder, finnes det ingen bedrift igjen. En sånn økonomisk tsunami klarer ingen, ikke engang vi, legger han til.

Håper på normal drift innen september

Konsernsjefen tror at hotellbransjen kan være tilbake på føttene i juni, og at det innen september vil være normal drift.

Det er imidlertid mer en forhåpning enn en prognose, understreker Silseth.

– Det blir verre før det blir bedre, både når det gjelder smitte og de økonomiske konsekvensene. Den største usikkerheten nå er hvor lenge det kommer til å pågå.

Han legger til:

– Vi vill beholde alle våre ansatte og håper at vi ikke behøver å realisere varselet, men nå går det ikke lenger. Tusenvis av hotellrom står tomme. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.