Parats forhandlingsleder Grete Dieserud sier at forhandlingene var krevende, men at de er glade for at det ble en løsning.

– Under de rådende omstendigheter er dette resultatet innenfor det som var realistisk å få til i dette oppgjøret, sier Dieserud.

Også Fellesforbundet, som har meklet parallelt med Parat, kom til enighet med NHO.

Resultatet av meklingen innebærer blant annet et generelt tillegg på kr 0,50 til alle og en justering av minstelønnssatsene.

– Det har vært en svært krevende mekling i et spesielt vanskelig og kritisk år for norsk reiseliv, men vi kom i mål til slutt, sier forhandlingsleder og direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv Magne Kristensen i en pressemelding.

Det var på forhånd varslet at dersom det ble streik ville Parat ta ut medlemmer ved Grand Hotell Oslo og Raddison Blu Plaza hotell. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.