Finans Norges administrerende direktør Idar Kreutzer tjente syv millioner kroner i 2018, viser ligningstallene for 2018.

I tillegg til direktørjobben har han en rekke styreverv, blant annet i Aschehoug forlag, kantinebedriften Fazer Food Services as og Universitetet i Oslo.

Finans Norge er hovedorganisasjonen for finansbransjen i Norge, og representerer 240 bedrifter med 50.000 ansatte.

Oljetopp på andre

Nummer to på listen tjente fire millioner kroner mindre enn Kreutzer. Administrerende direktør Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i Norsk olje og gass tjente 3,1 millioner kroner i 2018.

I tillegg til jobben i Norsk olje og gass forteller Schjøtt-Pedersen at han er styreleder i Sparebanken Nord-Norge, noe som vil gi utslag på lønnsslippen.

Legemiddel på tredje

Tredjekvinne på listen er Karita Bekkemellem, administrerende direktør i Legemiddelindustrien. Kommunikasjonssjef i Legemiddelindustrien, Espen Snipstad, påpeker at de er en bransjeforening.

– En viktig detalj her er at Legemiddelforeningen ikke er en arbeidsgiverforening, men en bransjeforening. Vi forhandler altså ikke lønn, skriver Snipstad i en mail til DN.

Utover det ønsker ikke Bekkemellem å kommentere lønnen ytterligere. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.