– Ikano Banks styre oppfatter at tempoet i selskapets strategiske omstillingsarbeid ikke svarer til forventningene, skriver banken i en pressemelding.

Håkan Nyberg må dermed forlate stillingen sin som administrerende direktør med øyeblikkelig virkning. Dette skjer kun ett år etter han ble ansatt. Nyberg var tidligere administrerende direktør i Nordnet, og har tidligere vært sjef for internettvirksomheten til Swedbank.

I pressemeldingen skriver styreleder Mats Håkansson at selskapets utvikling det siste året ikke har vært tilfredsstillende, og understreker at omstillingsarbeidet banken er inne i må endre tempo. Håkansson vil fungere som sjef inntil en erstatter fra Nyberg er på plass.

Bankens kommunikasjonssjef Marie Gällstad vil ikke si noe mer konkret om hva slags arbeid som har gått for sakte.

– Men arbeidet gikk for sakte under Nyberg, sier hun til DN.

Ikano bank var opprinnelig eid av Ikea, og eies i dag av Kamprad-familien. Banken har hatt virksomhet i Norge siden 1991, og tilbyr blant annet forbrukslån. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Sjekk triksene som gir deg raskere oversikt over nyhetsbildet
Slik får du mest ut av nye DN.no.
01:40
Publisert: