– Ja, styret i Innovasjon Norge har tillit til Traaseth, skriver styreleder Per Otto Dyb (60) i en tekstmelding til DN.

DN skrev tirsdag om administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge som mener interne krefter driver en svertekampanje mot henne og andre «nye nøkkelpersoner» i organisasjonen.

l I blogginnlegget «Ær’e her’e er party» som ble postet lørdag, skriver hun at hun har varslet styret om en «ukultur i selskapet».

Anita Krohn Traaseth slanker staben.
Anita Krohn Traaseth slanker staben. (Foto: Fartein Rudjord)
 

- Kjenner ikke til ukultur

Per Otto Dyb, tidligere toppsjef i Siemens AS, har til nå vært taus om den påståtte svertekampanjen mot Traaseth etter DNs oppslag.

– I en intern styreprotokoll DN har fått tilgang til, ber Traaseth styret om å «rette fokus på en intern fryktkultur i selskapet». Kjenner du til denne fryktkulturen Traaseth her viser til? Hva gjør styret konkret for å følge dette opp? Hvem frykter hvem?

– Omstilling og nedbemanning er krevende for enhver organisasjon og skaper usikkerhet som ofte treffer forskjellig i en så stor organisasjon som Innovasjon Norge. Vi tar orienteringen gitt til styret av Traaseth til etterretning og har full tillit til at ledelsen med Traaseth i spissen vil rydde opp og sette i gang nødvendige tiltak der det er nødvendig. Dette vil bli følgt opp i kommende styremøter, svarer Dyb i en epost og legger til:

– Traaseth har styrets fulle tillit til å drive den nødvendige omstillingen i Innovasjon Norge videre.

På sin private blogg tinteguri.com, viser Traaseth til en rekke negative medieoppslag om Innovasjon Norge og det hun kaller drittpakker. Blant medieoppslagene hun viser til, er en sak i Dagsavisen om en kraftig økning i antall ansatte med høy lønn i det statseide selskapet. En annen av sakene som er nevnt i bloggen, er en sak om at seks ansatte har stevnet Innovasjon Norge for usaklig oppsigelse.

Dyb svarer til DN at styret ikke har hatt noe med lederlønningene å gjøre.

– Styret behandler kun lønn til administrerende. All lønnsinformasjon ligger åpent i årsrapporten. Administrerende har ikke mottatt noen lønnsjustering siden hun tiltrådte i tråd med egen anbefaling, skriver Dyb i en epost til DN.

– Har dere behandlet økningen i antall toppledere i Innovasjon Norge?

– Traaseth behandler lønn til sine ledere, det er ikke styrets oppgave. Styret orienteres årlig om disse justeringene. Styret har vedtatt ny organisering med nytt toppledernivå, svarer Dyb.

Ukjent med svertekampanje

Tirsdag uttalte Dyb at han ikke kjenner seg igjen i Traaseths beskrivelser av en ukultur på huset.

– Hva er din mening om påstandene om at det foregår en svertekampanje med drittpakker?

– Det må stå for Traaseths regning når man opplever det sånn. Jeg har ingen grunn til å hverken tvile på det hun sier eller det motsatte, svarte Dyb.

Han benyttet anledningen til å rose de ansatte i en tid med tøffe omstillingsprosesser.

– Jeg vil berømme organisasjonen for å ha levert veldig bra i en tid hvor det har vært store omstillinger. I den grad det finnes elementer vi må ta tak i, må vi selvfølgelig gjøre det. Det er administrasjonen sitt ansvar. Det forventer jeg at administrasjon, med Traaseth i spissen, tar på alvor, sa Dyb.

De tilltitsvalgte reagerer sterkt på at sjefen tar opp interne saker i en blogg som er tilgjengelig for alle.

– Vi kjenner ikke til at det drives en svertekampanje mot ledelsen, skriver de tillitsvalgte i en e-post til DN.

E-posten er signert:

Tom Falk Hald, på vegne av Parat i Innovasjon Norge

Håvard Næss Thomassen og Arne Østreng, på vegne av SAN-sammenslutningen i Innovasjon Norge

Anne Marie Kittelsen, på vegne av NTL Innovasjon Norge

Leela Borring Låstad, på vegne av Finansforbundet Innovasjon Norge

 

Les også:

Tjener mer på oppussing enn jobben

Utslipp i tomrom  

Vil riste penger ut av GoPro

Gründerne i Flowmotion vil løse GoPro-kameraenes største problem: risting. Stabilisatoren deres vant gründerkonkurransen Venture Cup i oktober.

I serien «DNs pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.

Les mer her.

Vil riste penger ut av GoPro
Gründerne i Flowmotion vil løse GoPro-kameraenes største problem: risting. Stabilisatoren deres vant gründerkonkurransen Venture Cup i oktober.
01:17 Min
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.