– Styret har ikke diskutert det, jeg går ut fra at vi får en redegjørelse fra administrasjonen i styremøte på fredag, sier Innovasjon Norges styreleder Gunnar Bovim til DN.

Han sikter til ansettelsen av Ferd-Arving Katharina G. Andresen, Norges rikeste kvinne. Hun har fått en hr-jobb i Innovasjon Norge uten at den ble utlyst. 23-åringen ble først forespeilet en jobbkontrakt på inntil ti måneder, men i siste liten ble tilbudet kuttet til seks måneder slik at lovverket ble fulgt.

– Hva synes du om det som har kommet frem?

– Utover det har jeg ikke noe synspunkt, for jeg venter på administrasjonens redegjørelse, sier Bovim.

Andresen er ansatt for å avlaste hr-avdelingen i Innovasjon Norge. Det statlige selskapet foretok en administrativ ansettelse, som ikke behøver utlysning om et klart, uforutsett og kortvarig behov dukker opp.

Katharina G. Andresen (23) fortalte i forrige uke om sin nye jobb.
Katharina G. Andresen (23) fortalte i forrige uke om sin nye jobb. (Foto: Gorm K. Gaare)

DN har spurt Innovasjon Norges administrerende direktør Anita Krohn Traaseth om hun har noen kommentar til kravet fra sin styreleder. Hun viser til selskapets kommunikasjonsavdeling.

– Det er helt naturlig at det gis en orientering til styret om en sak som har skapt såpass mye oppmerksomhet, sier kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand.

Fortalte i intervju

Nyheten om Andresens ansettelse kom frem i et intervju med DN i forrige uke. Andresen fortalte at hun vil gå inn i familiebedriften Ferd, men først skulle jobbe i selskapet til lederforbildet Traaseth.

– Hun er veldig tøff. Jeg har lest boken hennes og er blitt veldig inspirert, saAndresen om boken «Godt nok for de svina».

Fredag skrev E24 at jobben ikke var blitt utlyst slik hovedregelen er for ledige stillinger i staten. I stedet valgte altså selskapet en administrativ ansettelse, som kun kan ha seks måneders varighet med mindre det står noe annet i selskapets interne regelverk. Da ansettelsen ble kjent het det at Andresen skal være i Innovasjon Norge det neste året.

Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand i selskapet understreket i helgen overfor DN at kontrakten er på seks måneder.

– Skulle det derimot være behov for bistand utover de seks månedene, som kan være tilfelle og som er diskutert, men som det er stor usikkerhet rundt, derav midlertidig bistand, så vil stillingen bli utlyst i henhold til praksis, sa hun.

Da Katharina G. Andresen ble intervjuet av DN, var derimot ansettelsesprosessen ennå ikke avsluttet.

– Det stemmer at en varighet på rundt ti måneder ble skissert av hr, og det er nok dét Andresen henviser til. Kontraktstilbudet er på seks måneder med foreslått startdato 28. juni, opplyste Welle-Strand.

Reagerer på Twitter

Andresen har ikke svart på DNs spørsmål mandag, men skrev følgende på Twitter i en melding søndag kveld:

«Ung kvinne som ønsker å gjøre noe positivt med posisjonen sin = blir hengt ut og tråkket på av voksne mennesker. Wow».(Vilkår)

Hør Venstre-leder Trine Skei Grandes trønder-råd til Finnmark
DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim kommenterer Venstres oppsummering før sommeren
01:21
Publisert: