Daniel Schwartz (36) er toppsjef i Restaurant Brands International, morselskapet til blant annet Burger King.

Allerede som 32-åring fikk Schwartz, som har bakgrunn fra investment banking og private equity, topplederjobben – etter å ha klatret karrierestigen imponerende kjapt.

Å lede et gigantselskap i så ung alder burde være et åpenbart bevis på at Schwartz' suksess er et produkt av både intelligens og hardt arbeid. Men det er én kvalitet han verdsetter klart høyest når han intervjuer kandidater til nøkkelstillinger, sier han i et intervju med The New York Times.

– Ett spørsmål jeg stiller er: «Er du smart eller jobber du hardt?». Du ønsker deg hardtarbeidende folk. Men du vil bli overrasket over hvor mange som forteller meg at «de ikke behøver å jobbe så hardt, fordi de er smarte». Virkelig? Ydmykhet er viktig, sier han.

Daniel Schwartz sier at han ble oppdratt av foreldrene sine til å vise ydmykhet og jobbe hardt for å oppnå ting.

– Noe av det viktigste jeg lærte av foreldrene mine var å alltid vise respekt for andre mennesker. Det har jeg fortsatt i bakhodet, uansett hvem jeg snakker med. Verden er et lite sted, livet er kort, og derfor bør du være snill mot andre mennesker. Jeg har ingen grunn til å heve stemmen når jeg er på jobb, sier han i intervjuet.(Vilkår)

Går det an å få boliglån på to minutter i DNB? Se hvordan det gikk da DNs journalist testet
02:03
Publisert: