En god utdannelse og gode karakterer er en god start, men dette er ikke nok for å lande en toppstilling. 

Business Insider har intervjuet en rekke kjente toppledere i USA om hva de vil anbefale unge i 20-årene å gjøre hvis de har ambisjoner om en suksessrik karriere i fremtiden.

Her er deres beste råd:

Sheryl Sandberg, Facebooks driftssjef:

– Finn deg et selskap som er en «rakett», vær villig til å ta risiko og gjør noe du ikke har gjort før. Og så må du tro på deg selv. Drøm stort, spesielt hvis du er en kvinne, og delta i nettverk som kan hjelpe deg opp og frem.

Steve Ballmer, eks-Microsoft-toppsjef og eier av basketballteamet Los Angeles Clippers:

– Finn noe du har lidenskap for. Er man ikke lidenskapelig, kan jeg ikke forstå hvordan man kan gjøre suksess. Du må være en person som tenker mer «lever for å arbeide» enn «arbeider for å leve». Jobb hardt, ha gode ideer og sett deg selv i en posisjon hvor du kan ha flaks. For suksess handler også litt om å være heldig.

Drew Houston, Dropbox-toppsjef:

– Tenk systematisk. Jeg har alltid spurt meg selv: Hva ønsker jeg å ha lært meg om ett år, om to år, og om fem år fra i dag? Ingen er født toppsjef, du må lære deg å bli det. Og nesten alt kan læres. Jeg hadde nesten ingen businesserfaring, men leste meg opp. Du må også være tålmodig, det er som å spille et instrument. Øv, øv og øv. Men det er smart å begynne tidlig.

Dan Schulman, Paypal-toppsjef:

– Jeg tror ikke det finnes noen erstatning for virkelig hardt arbeid. Men sørg også for å ha flinke folk rundt deg, og ros dem! Da blir det lettere å tiltrekke seg enda flere flinke folk.(Vilkår)

Teknikk-problemene i TV 2 Sumo: -Det gjorde vondt langt inn i sjelen
Direktør for TV2 Sumo, Cristian Birkeland, må innrømme at de tekniske problemene under visningen av Liverpools Premiere League sesongåpning skapte problemer for sjelslivet. Nå lager strømmekanalen nye tekniske rutiner.
01:18
Publisert: