– Jeg er ikke akkurat en kjempeaktiv Linkedin-bruker, jeg deltar ikke i debatter og sånt. Men jeg har en fyldig cv der, sier Marthe Øksnes (29) fra Oslo.

Hun var ikke på aktiv søken etter ny jobb, men én dag kom hun over en stillingsutlysning fra Kongsberg Digital i Asker som poppet opp på Linkedin-profilen hennes. De søkte etter en jurist, og Marthe ble nysgjerrig.

– Terskelen blir jo mye lavere for å søke jobb når du kan gjøre det med ett tastetrykk, sier hun.

Dét var alt som skulle til for at Kongsberg Digital fikk tilgang til å laste ned cv-en hennes og vite at hun var interessert i den ledige stillingen.

– Kort tid etterpå ble jeg kontaktet av selskapet, jeg var gjennom ett Skype-intervju og ett ordinært jobbintervju. Få dager senere fikk jeg tilbud om jobben. En utrolig enkel, rask og effektiv prosess, sier Marthe Øksnes, som startet i jobben i januar og er strålende fornøyd så langt.

Marthe Øksnes (29) fikk ny jobb via LinkedIn.
Marthe Øksnes (29) fikk ny jobb via LinkedIn. (Foto: Per Ståle Bugjerde)

Hun er en del av den juridiske avdelingen i teknologiselskapet og jobber med kundekontrakter, intern juridisk rådgivning og forskningssamarbeid.

Øker jobbsjansene dine

En ny undersøkelse cv- og jobbsøkertjenesten ResumeGo har gjennomført blant nær 25.000 fiktive jobbsøknader viste at det å ha en fyldig Linkedin-profil øker sjansen for å få ny jobb. Undersøkelsen viste at disse jobbsøkerne hadde 71 prosent større mulighet for å komme på jobbintervju enn kandidater uten en Linkedin-profil.

Hodejeger og Managing Partner Trine Larsen i Hammer & Hanborg sier at mange arbeidsgivere nå tenker nytt og digitalt når de jakter på jobbkandidater. Flere og flere gjør som Kongsberg Digital og gjør terskelen lavere for å søke jobb. Smart, mener Larsen.

Hodejeger Trine Larsen deler sine beste LinkedIn-råd.
Hodejeger Trine Larsen deler sine beste LinkedIn-råd. (Foto: Mikaela Berg)

– For å tiltrekke seg de beste talentene man tenke nytt og innovativt, se bort fra tradisjonelle cv-er og søknadsbrev. Mange av de beste kandidatene er ikke i jobbsøkermodus, men ved å gjøre jobbsøkerprosessen enklere, blir det mye lettere å «slenge inn en søknad» likevel, sier hun.

– Jeg har selv sett gode eksempler på dette. Bedrifter jeg har kjørt jobbprosesser for har senket terskelen for å søke, og så bare dunker det inn masse kule mennesker som er interessert.

Tenk søkeord for å treffe riktig

Hennes beste råd for å bruke Linkedin er for det første å tenke søkeord, ved å bruke de «riktige» ordene gjentatte ganger i profilen din, slik at du eksponeres for de rette arbeidsgiverne for nettopp deg. På samme måte som for eksempel Marthe kan bruke ordet «jurist» – igjen og igjen.

– Du må bruke litt tid på å lage en fyldig og god Linkedin-profil. I tillegg til utdannelse og jobberfaring, må du ikke glemme å legge inn andre ting som kan gjøre en eventuell ny arbeidsgiver nysgjerrig på deg: Har du internasjonal erfaring? Behersker du flere språk? Har du reist mye? Har du engasjert deg i styrer, verv eller frivillig arbeid? Dette må med i profilen din, råder Trine Larsen.

Det kan også være et smart trekk å holde seg oppdatert på interesseområder på Linkedin ved å poste innlegg og delta i debatter, men Larsen advarer mot å eksponere seg for mye. Det viktigste er å ha en god profil, understreker hun.

Unngå å være halvhjertet

Rekrutterer Erik Falk Hansen i Avantgarde Search er enig med Trine Larsen av at man bør unngå å overeksponere seg, men:

– Ikke vær redd for å være aktiv med å like og kommentere innlegg som er relevant for eksempel i forhold til bransjen du jobber i eller ønsker å jobbe i. Linkedin er en ypperlig plattform til å se og bli sett når du søker jobb. Tenk bare litt over hva du liker og kommenterer, sier han.

Han sier at det er viktig med en god og grundig profil, og at du må unngå at det ser halvhjertet ut.

Rekrutterer Erik Falk Hansen sier at Linkedin kan være et ypperlig verktøy når du er på jobbjakt.
Rekrutterer Erik Falk Hansen sier at Linkedin kan være et ypperlig verktøy når du er på jobbjakt. (Foto: Gunnar Lier)

– Å bare skrive at du har jobbet der og der, uten å oppgi hva du faktisk gjorde og hvilke arbeidsoppgaver som var ditt ansvar – det blir feil. Men dessverre er det mange som gjør dette, sier rekruttereren.

Han er også opptatt av å tenke søkeord for å treffe nettopp de arbeidsgiverne som er av interesse for deg, og i tillegg bør du kjempe for å få en såkalt toppklasseprofil. Dette er det øverste nivået i profilstyrkemåleren til Linkedin.

Måleren viser hvor robust profilen din er. Profilens styrke øker når du legger til mer innhold og trinn. Så snart måleren er full og alle trinn er fullført, kvalifiserer profilen din for «Toppklassen».

– En annen viktig ting er å ha en «secondary profile» på engelsk, i tillegg til en norsk hovedprofil. Da treffer du bredere med profilen din, sier Erik Falk Hansen.

Fikk hyggelig melding

Marthe Øksnes har selv et stort nettverk på Linkedin. Dagen etter at hun signerte kontrakten med Kongsberg Digital, tikket det inn en hyggelig melding til henne:

– CFO-en i selskapet sendte meg følgende melding: «Så kult at du skal begynne i Kongsberg Digital! Vi gleder oss». Det var en veldig hyggelig melding å få, og jeg synes også at det var kult med en melding der fremfor en mer «formell» velkomst på epost, sier 29-åringen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.