Etter en varsling sendt i mars har Kommunerevisjonen i Oslo og kommunens sentrale varslingsråd undersøkt anklager om nepotisme og ukultur i det kommunale foretaket Omsorgsbygg, en av de største forvalterne av eiendom i landet. På toppen har Per Morten Johansen sittet siden 2008. Johansen er byrådsleder Raymond Johansens (Ap) bror.

I varslet ble det fremsatt påstander om at ledende personer i Omsorgsbygg «misbruker makten dem har for å gi venner og familie faste og spennende stillinger».

Dagbladet var først ute med omtale av varselet i starten av september, og meldte senere at Johansen ansatte sin egen forlover.

Kommunetopp nr. to på kort tid

Mandag kveld kom pressemeldingen fra Omsorgsbygg om at Per Morten Johnsen nå trekker seg, med virkning fra 16. november.

I en pressemelding fra kommunen beskrives avgangen slik:

– Per Morten Johansen ba om samtaler med styret. Denne dialogen er nå sluttført og det er inngått en avtale. Fra nyttår vil Johansen etter nærmere avtale få nye oppgaver i Oslo kommune. Nytt arbeidssted vil bli avklart innen 1. januar 2019, skriver Omsorgsbygg i en pressemelding.

Avgangen kommer kort tid etter at styrelederen Øivind Christoffer meldte sin avgang, 17. oktober.

Utlyste aldri stillinger

Kommunerevisjonen konkluderte i september med at direktørens datter og svigersønn hadde fått midlertidige stillinger som ikke var utlyst, skrev Dagbladet 19. september. Det ble fastslått at mangelen på utlysning strider med kommunens personalreglement, med mindre de hadde fortrinnsrett – noe Omsorgsbygg har hevdet at de har hatt. Ifølge Kommunerevisjonen ble habilitetsreglene brutt fordi ansettelser er blitt gjort av ansatte som er underordnet direktøren.

Samtidig ble det fastslått direktøren og forloveren hans hadde et så nært forhold at direktøren var inhabil til å ansette vennen. Kommunerevisjonen fant imidlertid ikke grunnlag for å konkludere med inhabilitet når det gjaldt ansettelsen av HR-direktørens søster og sønn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.